Prima experienţă Erasmus+ pentru elevii din proiectul PLANS al Şcolii Gimnaziale Ştefan cel Mare

În perioada 17-21 februarie 2020, cinci elevi ai Şcolii Gimnaziale Ştefan cel Mare au participat la o activitate de învăţare Erasmus+ în Jamilena, Spania. Miriam Bota, Alesia Vlaşin, Carla Rad, Răzvan Fedorciuc şi Paul Pop au fost însoţiţi de prof. Anca Lazaric şi prof. Rodica Tătar. Activitatea a presupus sesiuni de învăţare atât pentru elevi, cât şi pentru profesori.

Elevii au avut ocazia să participe la ateliere de lucru diverse şi interesante : atelierul de olărit unde au creat lucrări din ceramică, atelierul radio unde au realizat un program radio, atelierul de body expression, dar au luat parte și la lecţii de muzică şi engleză, creând imnul proiectului. Pe lângă aceste activităţi de învăţare, au avut ocazia să descopere stilul de viaţă spaniol, cultura şi obiceiurile acestei ţări direct de la familiile care i-au găzduit.

Pentru profesori, întâlnirea a inclus cursuri despre predarea cu ajutorul anumitor aplicaţii online,  și a facilitate realizarea proiectării unor de unităţi didactice având ca tematică moştenirea culturală şi conservarea acesteia, precum și a unor proiecte de lecţie utilizând metodele CLIL (Content and Language Integrated Learning) şi PBL (Project Based Learning). S-a lucrat de asemenea pe platforma eTwinning.

Participarea la o activitate de învăţare Erasmus este întotdeauna o oportunitate de cunoaştere şi autocunoaştere, de dezvoltare personală şi profesională.Pentru elevi, mai ales  este ocazia perfectă de a intra în contact cu tinerii de aceeaşi vârstă şi  de a descoperi asemănări şi diferenţe culturale de a realiza  că  suntem toți cetățeni europeni și suntem similari din multe puncte de vedere.

 

Prof. Anca Lazaric

Școala Gimnazială Ștefan cel Mare

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5