Prima împădurire. Două proiecte din Bistriţa-Năsăud, declarate eligibile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că pe site-ul instituției www.apia.org.ro, în conformitate cu alin. 15, art. 6 din OMADR nr.362/2016, s-a publicat Raportul de selecție preliminar, aprobat de către directorul general al Direcției Generale Dezvoltare Rurală – Autoritatea de Management PNDR, pentru Schema de ajutor de stat "Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, Submăsura 8.1  „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Sesiunea 1/2016.

"În termen de 3 zile lucrătoare de la publicare, Centrele Județene APIA vor notifica solicitanții cu privire la rezultatele selecției cererilor de sprijin. Facem precizarea că raportul de selecție preliminar nu reprezintă decizie de finanțare. Rezultatele Raportului de selecție preliminar pot fi contestate de către solicitanți până la data de 12.10.2017, inclusive”, se arată în comunicatul APIA.

După încheierea perioadei de depunere a contestațiilor, APIA va publica Raportul de selecție final urmând ca beneficiarii să fie notificați pentru prezentarea la Centrele județene APIA în vederea semnării contractelor de finanțare.

***

Din judeţul nostru, în Raportul de selecţie preliminar figurează două proiecte. Este vorba de proiectul depus de Econuts Valley SRL, „Pădurea din vale”, cu 39,77 puncte, care presupune împădurirea a peste 18 hectare la Chiochiş, şi al Drosera Comserv SRL, cu 45 puncte.

La nivel naţional, sunt 34 de cereri eligibile. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5