Prima rectificare bugetară la Bistriţa pe tema coronavirusului. Se caută soluţii pentru amplasarea containerelor!

Consiliul Local Bistriţa, reunit în şedinţa de îndată a aprobat prima rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli a municipiului pe anul 2020. Practic a fost transferată suma de 500.000 de lei din Fondul de rezervă la dispoziţia autorităţilor locale în bugetul Serviciului de Protecţie Civilă şi Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă.

          Hotărârea a fost luată având în vedere situaţia existentă la nivel naţional şi internaţional referitoare la cazurile de infecţie cu coronavirus şi ţinând seama de necesitatea întreprinderii de măsuri pentru prevenirea răspândirii şi contaminării la nivelul municipiului Bistriţa cu noul coronavirus.

          Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a precizat că prin acest proiect se permite accesul la acest fond de rezervă, banii fiind folosiţi pentru diminuarea sau anulării efectelor răspândirii coronavirusului. „Cu aceşti bani vom achiziţiona materiale şi servicii pentru a rezolva problema răspândirii coronavirusului”, a declarat Ovidiu Creţu.

Edilul municipiului a explicat că vor fi cumpărate materiale de dezinfecţie şi vor fi căutate soluţiile pentru amplasarea locuinţelor de necesitate pentru cei din carantină. „Acolo trebuie să ducem apă, canalizare, că nu le putem amplasa în zone centrale, unde sunt astfel de utilităţi”, a punctat primarul Creţu.

În context, primarul Bistriţei a menţionat că oamenii din vina blocurilor sociale de la Viişoara nu ar fi trebuit să se revolte împotriva amplasrăă acelor containere în zonă, mai ales că şi euii au făcut obiectul „unor respingeri din partea societăţii”. „Cert este că acolo unde au fost puse, nu sunt puse la locul lor. Ar fi trebuit aduse în partea cealaltă, lângă linia ferată, unde spaţiul este mai mare, pentru că şi oamenii aceia care sunt în carantină nu poţi să îi ţii nu şltiu câte zile închişi într-o cameră de 3x3 m. Dacă au un spaţiu al lor în care să curcule, pot să iasă afară. Locuzl unde sunt amplasate în acest moment nuz este în regulă, în special pentru cei care vor fi acolo, pentru că gălăgia din spate de care se plâng cei care stau la case, va continua. Vă daţi seama un om care este bolnav şi la care îi urlă nişte difuzoare în spate, de îi vibrează geamurile, cum poate să îşi revină, cum poate să se odihnească.- Vom căuta şi alte soluţii să le amplasăm”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.

Amplasarea acestora în Parcul Industrial Sărata este exclusă, pentru că se doreşte un acces cât mai scurst şi rapid spre unităţile medicale. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5