Zilele Bistriţei, pe ultima sută de metri

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, se pregăteşte intens pentru zilele oraşului, ce se vor desfăşura între 13-15 iulie, pe Pietonalul Liviu Rebreanu şi în Heidenfeld. A început cu o conferinţă de presă de încălzire. Printre artiştii care vor participa la eveniment se regăsesc, potrivit edilului, nume mari din muzica clasică, folclor, dar şi cea modernă (vezi foto).

Bugetul alocat manifestărilor este de 140.000 de lei, dar Creţu doreşte o rectificare de buget de 20.000- 30.000 de lei, rectificare ce va fi discutată, săptămâna viitoare, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local. Edilul pune această majorare a bugetului pe seama onorariilor artiştilor, dar şi pe cheltuielile ocazionate de vizita delegaţiilor din oraşele înfrăţite, care vor participa la o serie de acţiuni oficiale dedicate zilelor oraşului.

Un lucru rămâne neschimbat, în ciuda polemicilor iscate. După declanşarea urgiei populare şi mediatice, răspunsul edilului vine cu aceeaşi intensitate: fără mici şi bere în centrul istoric! ,,Nu renunţ la ceea ce am mai spus: mici, bere şi transformarea centrului într-o cârciumă de doi bani cu miros de urină, nu se va întâmpla! Dar, vom organiza ca şi alte evenimente similare, expoziţii de artizanat, pe pietonal. Vom avea 40- 50 de standuri de artizanat în zona centrală a municipiului, iar proprietarii de terasele vor putea să îşi mărească spaţiul contra cost, la nişte tarife speciale, mai mari”, a declarat Ovidiu Creţu.

PS. Pentru toţi iubitorii şi nostalgicii de bere şi mici în centrul istoric, am şi eu ceva de spus: Sunt de acord cu primarul Ovidiu Creţu, cu toate că nu-mi place centrul nostru vechi pentru că, în centrul vechi al unor oraşe europene în care eu mă simt extraordinar, vezi şi altceva decât birturi. Mai sunt magazine de suveniruri, sunt antichităţi, tablouri, iar la noi nu vezi asta. Acolo, parcă nu e atâta disperare după făcut bani, lucrurile se întâmplă într-o normalitate aşezată. La noi, sunt câteva străzi numai cu cârciumi/cafenele şi gata. Centrul nostru n-are parfum, n-are poezie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5