În prima zi de Paște, dublă sărbătoare la Teaca

Mădălina Oltean

Hristos a înviat!
Evanghelia după Ioan 13:34-35:
"O poruncă nouă vă dau vouă: să vă iubiți unii pe alții; precum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă aveți dragoste unii pentru alții."
Această poruncă pune accent pe iubirea necondiționată și reciprocă între credincioși, care ar trebui să reflecte iubirea profundă pe care Iisus a arătat-o pentru oameni. Ideea de unitate și iubire este fundamentală pentru comunitatea creștină și este văzută ca un martor al credinței lor înaintea lumii. Iubirea este astfel nu doar o trăsătură dorită, ci și un semn distinctiv al adevăraților urmași ai lui Hristos.
În prima zi de Paște, începând cu ora 17:00 la Căminul Cultural Teaca, s-a desfășurat un eveniment cultural deosebit, organizat de domnul Ioan Mihalci, consilier local, cu sprijinul Primăriei Teaca, reprezentată de domnul viceprimar Florin Oltean.
Această manifestare a avut dublă însemnătate, odată Praznicul Învierii Domnului pentru ortodocși și greco-catolici cât și Ziua Mamei.
Este bine de menționat că Ziua Mamei se sărbătorește în România în prima duminică a lunii mai: Legea nr. 319/2009 pentru instituirea Zilei mamei și a Zilei tatălui, din 13 octombrie 2009, publicată în M.Of. al României, Partea I nr. 694 din 15 octombrie 2009.
Ideea de iubire și unitate a prins formă prin prestanța Formației maghiară “Járom” din Reghin, care ne-a oferit tuturor o lecţie inedită de unitate prin artă, prezentând pe lângă un dans maghiar, un dans românesc vibrant şi emoţionant cât și un dans spectaculos țigănesc.
Este absolut încântător să vezi cum tradiţiile noastre româneşti sunt nu numai respectate, dar şi sărbătorite de comunităţi de alte naţionalităţi. Această iniţiativă nu doar că promovează diversitatea culturală şi înţelegerea între culturi, dar ne arată şi frumuseţea unui schimb cultural autentic.
Printr-o coregrafie impecabilă şi o pasiune contagioasă pentru arta dansului, Formația maghiară “Járom” din Reghin, instructori prof. Simon Szabolcs, Nagy Győző și Marcu Daniel, a reuşit să creeze o punte între inimi, indiferent de originea etnică. A fost mai mult decât un spectacol; a fost o celebrare a frumuseţii şi a armoniei care poate exista între diferite culturi, un spectacol al iubirii între oameni.
În semn de respect pentru activitatea domnului Ioan Mihalci, au luat parte la eveniment domnul
subprefect Atilla Lehel Décsei, președintele UDMR județ Bistrița-Năsăud, doamna Ecaterina Toók, membră a conducerii județene a UDMR, președinta Organizației județene a femeilor UDMR, și Zsolt Szilágyi, candidat consilier județean.
Au evoluat pentru spectatori, tineri ai formației de dansuri maghiare “Tulipán” din Teaca, instructori de dans: prof. Simon Szabolcs, Nagy Győző și Marcu Daniel, tineri ai formației maghiare “Járom” din Reghin cât și solista vocală Crista Zoltán, studentă a Facultății de Medicină din Târgu Mureș, formată sub aripa doamnei Cornelia Ardelean Archiudean, în cadrul Ansamblului “Doinița” al Cercului Militar Bistrița.
Evenimentul pe care l-am trăit împreună reprezintă o manifestare palpabilă a iubirii și înfrățirii, principii fundamentale ce stau la baza unei comunități unite și pline de compasiune. Prin angajamentul și acțiunile domnului consilier și a domnului viceprimar, s-a demonstrat că iubirea transcende orice diferențǎ și este forța coezivă care ne aduce împreună, îmbogățindu-ne reciproc experiențele de viață. Înfrățirea, manifestată prin solidaritate și sprijin mutual, au consolidat convingerea că, împreună, putem depăși orice obstacol și putem construi un viitor mai luminos. Acest eveniment a oferit nu doar ocazia să celebrăm aceste valori nobile, ci și responsabilitatea de a le perpetua în acțiunile noastre zilnice, ca mărturie a dorinței noastre de a trăi într-o lume mai bună, guvernată de iubire și înțelegere. Astfel, concluzia ce se desprinde este că iubirea și înfrățirea sunt mai mult decât simple concepte; ele sunt esența unei vieți împlinite și pilonii unei comunități puternice și unite.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5