Primari, consilieri judeţeni şi Ioan Oltean au strigat la Bucureşti, împreună cu PDL: "Miniştrii USL, fala puşcăriilor!"

Mii de persoane s-a strâns, sâmbătă, la un miting al PDL, care are a avut ca punct de plecare piaţa de lângă Ateneul Român, printre participanţi aflându-se preşedintele partidului, Vasile Blaga, şi candidatul democrat-liberal la Preşedinţie, Cătălin Predoiu, Gheorghe Flutur, Anca Boagiu, Monica Macovei, Theodor Stolojan, Ioan Oltean.
"Vrem lege, nu fărădelege, bunăstare muncită, nu pomeni electorale", a spus, în deschiderea mitingului, Cătălin Predoiu. Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că "USL împinge România în sărăcie, se răsteşte prin penali şi mafioţi la justiţie" şi că în "regimul Ponta-Antonescu oamenii sunt aruncaţi în stradă", denunţând "imoralitatea guvernului Ponta".
"Această bătălie este pentru România noastră şi viitorul copiilor noştri...România noastră nu înseamnă plagiatori, hoţi", a adăugat Predoiu. "Voi sunteţi gata să luptaţi pentru România noastră?", s-a adresat Predoiu participanţilor la miting. "Mesajul nostru pentru Ponta şi Antonescu este: Vă vom învinge!".
"Când oamenii mureau în Apuseni, ei chefuiau (...) Nu fac nimic, nu sunt în stare să facă nimic (...) Ăsta e cel mai cinstit guvern: un sfert în puşcărie (...) Penalii lor fac legea în Parlament pentru penalii lor (...) Să arătăm că PDL este o forţă care poate opri răul din România", a spus europarlamentarul PDL Theodor Stolojan.
Participanţii la miting au avut pancarte pe care se putea citi: "Ponta nici nu ştii cât de Năstase începi să fii!", "USL, dizolvaţi poporul şi alegeţi altul!", "Ponta joacă baschet, România la coş", "Miniştrii USL, fala puşcăriilor!", "Nu staţi deoparte. Mai suportaţi încă 3 ani?" ( sursa REALITATEA.NET).
Pe scena ampalsata in Piata Revolutiei, presedintele partidului, Vasile Blaga, a lansat atacuri la adresa USL si a masurilor economice ale Guvernului, acuzand Puterea de "delapidare". "Oamenii astia nu se pricep la nimic. Numai un Guvern socialist a fost in stare ca, intr-un an binecuvantat de Dumnezeu, cu o recolta agricola buna, dupa ce au inventat si au marit 30 de taxe, sa aiba incasari la buget cu 10 miliarde mai mici. Atat au furat, atat au delapidat", a spus Blaga. Liderii PDL au lansat atacuri si la adresa presedintelui Traian Basescu si a fostilor colegi de partid care au plecat pentru a forma Partidul Miscarea Populara si Fundatia Miscarea Populara. In fata Palatului Victoria, pe langa pancarte si bannere cu mesaje antiguvernamentale, manifestantii au adus si cu un cos de baschet pe care l-au montat ostentativ la Guvern, aruncand cateva mingi, cu caricatruri ale premierului alaturi - aluzie la faptul ca Victor Ponta juca baschet in timp ce incepeau operatiunile de deszapezire in urma ninsorilor masive din ianuarie. Dupa strangerea tuturor manisfestantilor in Piata Victoriei, aproximativ 15 minute a mai durat mitingul la Guvern, protestul incheindu-se in jurul orei 13.20, desi era programat sa dureze pana la ora 14.00.
"Singura modalitate prin care acestia pot fi dati jos este, din pacate, iesirea in strada a populatiei. Apararea statului de drept si a institutiilor statului de drept, apararea interesului general trebuie facuta in strada. Acolo este singurul loc unde, in momentul acesta, PDL si toti cei care sunt constienti de necesitatea unei asemenea lupte pot sa devina eficienti", afirma Oltean in urma cu doua saptamani.
Din judeţul nostru au fost prezenţi în capitală peste 100 de protestatari, coordonaţi de preşedintele Ioan Oltean. Îi amintim aici pe senatorul Cristian Florian, Doris Moldovan, primarii din Feldru-Grigore Țiolan, Runcu Salvei-Anchidim Pavelea, Dumitriţa- Ioan Vasile Moga, Şieu Măgheruş-Sorin Mititean, Matei- Vasile Encian şi Nuşeni- Ioan Mureşan, precum şi fostul primar al Năsăudului, Dumitru Mureşan, consilierii judeţeni Gabriela Montoiu, Monica Săsărman, Emil Neia Lăcătuş şi Florin Rogozan.
"Suntem peste 15.000 prezenti la mitingul impotriva guvernarii USL" posta pe facebook Doris Moldovan.
...........
Citiţi ediţia print

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5