Primăria Parva, amendată pentru neconcesionarea serviciului public de salubritate

Primăria comunei Parva a fost sancţionată cu o amendă de 3.000 lei ca urmare a controlului derulat săptămâna trecută de reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud. Echipele de control au constatat că autorităţile din Parva nu au concesionat serviciul public de salubritate unei societăţi autorizate în scopul colectării, transportului şi depozitării deşeurilor menajere. Totuşi, la Parva, colectarea deşeurilor de la populaţie se efectuează săptămânal, acestea fiind depozitate într-o locaţie amplasată pe malul drept al pârâului Vidra. Comisarii Gărzii de Mediu au găsit aici atât deşeuri menajere, cât şi deşeuri de mase plastice, rumeguş, considerând că rampa nu este amenajată corespunzător, astfel încât să se prevină poluarea pârâului şi degradarea solului.

În urma vizitei în teren, au fost depistate depozite neconforme de PET-uri, ambalaje de material plastic, moloz, deşeuri lemnoase şi pe cursul râului Rebra, pe drumul forestier Rebra şi pe marginea drumului judeţean 172B. În localitatea Rebra, echipele mixte de control au identificat deşeuri de provenienţă lemnoasă lăsate la voia întâmplării pe marginea drumului. Totuşi, autorităţile locale nu au fost amendate, deoarece serviciile de salubritate au fost concesionate către SC GCL SA Năsăud.

Campania de verificare a modului în care se realizează activităţile de salubrizare din judeţul nostru, iniţiată de Instituţia Prefectului, prin subprefectul Radu Tămăşoi, continuă în această săptămână pe cursul râului Meleş, în comunele Chiochiş şi Urmeniş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5