Primarul Ilie Uchrenciuc: Elevii din Dumitriţa şi Budacu de Sus vor păşi, în septembrie, în şcoli modernizate! Asfalt pe străzile comunei Dumitriţa

Primăria Dumitriţa are în implementare două proiecte dedicate infrastructurii şcolare, finanţate de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale Dumitriţa şi a Şcolii Gimnaziale Budacu de Sus. Lucrările au evoluat într-un ritm foarte bun, astfel că, în septembrie, la debutul anului şcolar, elevii şi cadrele didactice vor beneficia de condiţii moderne de educaţie.

          „Cele două proiecte însumează peste 3 milioane lei. La Budacu de Sus, am avut şi o extindere, în sensul că imobilul a fost supraetajat, pentru că aveam patru săli de clasă la Căminul Cultural, pe care vrem să-l cuprindem într-un proiect de modernizare. A fost înlocuită tâmplăria, au fost puse calorifere, au fost făcute lucrări de zugrăvit, am montat parchet nou, dar şi anvelopări. În prezent se lucrează la încălzirea centrală, tocmai pentru a obţine autorizaţie din partea ISU. Practic, copiii vor avea o nouă casă. Pentru că nu era eligibil prin proiect, am alocat bani de la bugetul local şi am reuşit să achiziţionăm mobilier nou pentru ambele şcoli”, ne-a declarat primarul Ilie Uchrenciuc.

          Între preocupările administraţiei locale se află şi infrastructura rutieră.  Printr-un proiect finanţat prin Măsura 7.2, în cadrul PNDR 2014-2020, cu fonduri europene sunt modernizate străzi din comună. Valoarea investiţiei este de un milion de euro. Covorul asfaltic a fost turnat deja pe DC 7, pe o lungime de 2,7 km, între Dumitriţa şi Orheiu Bistriţei, dar şi pe strada „La Bazin”.  În proiect sunt incluse şi alte străzi din localităţile comunei, iar recepţia lucrărilor este prognozată pentru luna august.

          Prin fonduri guvernamentale, prin PNDL, va fi introdusă reţeaua de canalizare în localităţile Ragla şi Dumitriţa. „Am depus documentaţia în vederea obţinerii avizului de la Apele Române. Vom avea o reţea care să deservească gospodăriile din cele două localităţi, dar şi o staţie de epurare. Nu ne încadrăm în condiţiile impuse în Masterplanul de apă şi apă uzată şi va trebui să căutăm o soluţie de finanţare şi pentru Budacu de Sus”, ne-a explicat primarul Uchrenciuc.

          În această primăvară a fost semnat şi contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale pentru o finanţare de 872.000 lei pentru asfaltarea unor străzi secundare din comună, în speţă strada „La Băietan”. În prezent se pregăteşte documentaţia pentru procedura de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5