Primarul Ilie Uchrenciuc: Şcolile din Dumitriţa şi Budacu de Sus vor fi reabilitate din fonduri guvernamentale. Proiect european de 1 milion de euro, pentru asfaltarea străzilor

Primarul comunei Dumitriţa, Ilie Uchrenciuc, a semnat astăzi, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurior Europenne, două contracte de finanţare din cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

         Potrivit acestuia, este vorba despre reabilitatea Şcolii Gimnaziale cu clasele I-VIII din Dumitriţa şi a Şcolii Gimnaziale din Budacu de Sus, care însumează aproximativ 3 milioane lei. „Investiţiile în şcoli reprezintă o prioritate pentru noi, la nivelul administraţiei locale”, ne-a precizat edilul din Dumitriţa.

De asemenea, Primăria Dumitriţa a depus la Ministerul Dezvoltării şi urmează să semneze contractul de finanţare pentru un proiect de înfiinţare a reţelei de canalizare şi o staţie de epurare pentru Ragla şi Dumitriţa, în valoare de 5 milioane lei. Pentru Budacu de Sus, reţelele de canalizare sunt incluse în Master Planul de apăşi apă uzată, prin fonduri europene.

Administraţia locală are şi două proiecte din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Este vorba despre un proiect de modernizare a străzilor, în valoare de 1 milion de euro, pentru care a fost deja semnat contractul de finanţare.”Am lansat procedura de achiziţii publice pentru proiectul tehnic, ulterior pentru execuţie. În perioada următoare, vom semna contractul de finanţare şi pentru un proiect de modernizare a drumurilor forestere, de 1,5 milioane euro. Suntem în faza finală, am mai transmis câteva documente şi vom fi notificaţi să semnăm contractul”, ne-a declarat primarul Ilie Uchrenciuc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5