Investiţii în infrastructura rutieră, la Parva

Primarul Ioan Strugari: Sperăm că viitorul ne va fi propice unei dezvoltări turistice a comunei

Parva este o comună în plină dezvoltare, susţine primarul Ioan Strugari. În prezent, sunt în derulare investiţii importante în infrastructura rutieră a localităţii, finanţate atât cu bani guvernamentali, cât şi din bugetul Consiliului Judeţean.

Astfel, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, comunei  Parva i-a fost alocată, în prima etapă, suma de 300.000 lei, pentru modernizarea unor drumuri de interes local, pe o lungime de 10 kilometri.

Aceste investiţii sunt finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Adminsitraţiei Publice, în baza OG 28/2013. Este vorba despre o finanţare multianuală, care se întinde pe 3 ani.  Sunt tronsone de pe Valea Vinului, Brădăţel şi Poderei. Aşteptăm o eventuală rectificare de buget şi repartizarea unor fonduri într-o nouă etapă, pentru că am putea finaliza lucrările şi în acest an”, ne-a declarat edilul comunei.

De altfel, acum câteva zile, primarul Strugari spunea că „pentru prima dată, în locul numit „La Cruce” din Dealul Vinului au ajuns camioanele care modernizează drumul de acces spre vechea vatră a satului”. „Parva, o comună cu un potenţial agroturistic de invidiat prin căldura sufletească a localnicilor, prin alimentele care se produc în cele mai ecologice condiţii, dar şi prin istoria noastră locală  - care confirmă faptul că marele poet George Coşbuc îşi petrecea adeseori sfârşitul de săptămână la unchiul său care era preot în sat, venind peste Locurele din Sângeorz-Băi  - ne dă speranţa că viitorul ne va fi propice unei dezvoltări turistice”, preciza edilul comunei.

***

O altă investiţie promovată în localitatea Parva aparţine administraţiei judeţene. „De data aceasta, este vorba despre o investiţie în modernizarea DJ 172B, derulată de Consiliul Judeţean Bistriţa- Năsăud, pe care de mulţi ani părvenii o aşteptă. În calitate de primar,  mulţumim celor din conducerea judeţului pentru finanţarea pe care o derulează în Parva”, precizează primarul Ioan Strugari. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5