Primarul Ioan Turc: Digitalizarea la Bistrița va primi sprijin direct de la minister, printr-o echipă de experți

Vizita ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării,Sebastian Burduja, s-a încheiat printr-o întâlnire cu primarul Ioan Turc și deputatul Diana Morar, la Primăria municipiului, unde a fost făcut un rezumat al temelor abordate, al problemelor și soluțiilor necesare.
"Digitalizarea administrației locale, pe cele trei paliere (în activitatea din Primârie, în relația funcționarilor cu cetățeanul și la nivelul întregului oraș), alături de digitalizarea mediului de afaceri, reprezintă bazele modernizării citadine din conceptul smart city.
Pentru a putea extinde și perfecționa digitalizarea în mai multe sectoare de activitate, municipalitatea va primi și sprijin direct de la minister, o echipă de experți fiind așteptată la Bistrița imediat după sărbători, cu scopul identificării unor noi oportunități de creștere în domeniu.
Pe de altă parte, se impune o campanie națională de conștientizare care să aibă efect și în județul Bistrița-Năsăud, unde, de exemplu, 44 de unități administrativ-teritoriale nu au acces la serviciile ghișeul.ro, cetățenii din zonele rurale având mare nevoie de facilitarea interacțiunii cu administrațiile locale.
Dezvoltarea comunităților depinde în mare măsură de implementarea noilor tehnologii pentru servicii publice online, iar Bistrița își propune să fie în trend", a declarat primarul Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5