Primarul Ioan Turc, după ședința CL Bistrița: Audit la Primărie. Corpuri de încălzire și prelată transparentă în Piața Decebal. Banii de la Gloria au fost retrași!

Astăzi am participat online la prima ședință extraordinară a Consiliului Local Bistrița din noul mandat. De la reuniune au absentat doar consilierii PSD Cristian Niculae și Alexandru Bria.
Primele obiective din programul de guvernare locală pe care îl prezentasem bistrițenilor au primit girul aleșilor locali. Astfel, la propunerea mea, bugetul municipiului va susține efectuarea auditului financiar și de personal în cadrul Primăriei, iar de luna viitoare vom pune o aplicație la dispozitia concetățenilor, pentru consultarea publică extinsă și bugetarea participativă.

Pe de altă parte, zona din spate a pieței agroalimentare Decebal va fi închisă cu prelată transparentă și vor fi montate corpuri de încălzire alimentate cu energie electrică (panouri radiante), iar caldarâmul va fi acoperit cu material compozit, pentru ca vânzătorii să nu mai fie expuși frigului.

Tot la propunerea mea, a fost votat proiectul de hotărâre privind introducerea unei noi linii de transport pe relația Heidenfeld (Viișoara) – strada Gării, menită să faciliteze unor categorii de cetățeni accesul intraurban.

Nu în ultimul rând, banii alocați propagandistic pentru echipa de liga a treia au revenit la capitolul Transport, de unde fuseseră luați în campania electorală de candidatul PSD la funcția de primar al Bistriței, anunță primarul Ioan Turc, pe pagina sa de facebook.

Comentarii

31/10/20 14:52
Paul

Un audit financiar este absolut necesar pentru a vedea situatia cu care pleacă la drum noua administratie. Prin audit financiar se înţelege examinarea efectuată de un profesionist contabil competent şi independent asupra situaţiilor financiare ale unei entităţi (sau asupra unor parti ale situatiilor financiare) în vederea exprimării unei opinii motivate asupra imaginii fidele, clare şi complete a poziţiei şi situaţiei financiare precum şi a rezultatelor obţinute de aceasta. In tara noastră operatiunile de audit financiar se execută de către auditorii financiari (persoane fizice) sau firme de audit (persoane juridice) care au dobândit această calitate şi sunt membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România. Mai există și controlul Curții de conturi asupra instituțiilor publice însă acesta are legătură doar cu execuția de casă și utilizarea resurselor bugetare, nu si a celor extrabugetare.
La fel de important, dacă nu chiar mai important decât auditul financiar este cel de personal. Acesta se referă la optimizarea organigramei , având in vedere că in prezent există prea multi tăietori de frunze la câini in administratia locală. După ce Ilie Bolojan, noul președinte al CJ Bihor, a anunțat reorganizarea din temelii a instituţiei si președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, liberalul Romeo Duncă, a anunțat că vrea să concedieze aproximativ 500 de angajați pentru a face o economie de 600.000 de euro pe lună la bugetul județean. De asemenea, primarul nou-ales al Timişoarei, Dominic Fritz, a anunțat că va demara un audit în administraţia locală, pentru că actuala organigramă nu corespunde nevoilor noii echipe. Prin urmare si la Primăria Bistrița este loc de mai bine privind optimizarea structurii de personal.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5