Primarul Mircea Romocea: Vreau să îi asigur pe toți cetățenii orașului Năsăud de corectitudinea și legalitatea actului administrativ

Biroul de presă al primăriei orașului Năsăud este împuternicit din partea domnului primar Mircea Romocea să facă publică următoarea declarație de presă:
” Am citit cu stupoare și dezamăgire mai multe materiale apărute în diverse mijloace de informare, semnate de personaje cel puțin ciudate, din punctul meu de vedere, finanțate și susținute de către adversarii mei politici.
Spun din capul locului că nu doresc să intru în niciun fel de polemică cu respectivele personaje, dar vreau să le aduc la cunoștiință că am făcut primele demersuri pentru a le acționa în instanță. Cred că pentru o corectă informare a opiniei publice, cu precădere a năsăudenilor, cei care mi-au acordat votul lor în iunie 2012, se impune să trecem în revistăm investițiile realizate în orașul Năsăud, în cei doi ani trecuți de la instalarea mea în această funcție:
1. Reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii primăriei orașului; din suma totală alocată pentru această investiție- 10 miliarde de lei vechi- s-au obținut din fondul de rezervă guvernamantală al primului ministru, cu sprijinul nemijlocit al președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, în luna august a anului 2012
2. S-au reabilitat total trotuarele de pe strada George Coșbuc , dorind să subliniez faptul că în momentul demarării acestei investiții (iulie 2012) nu existau sume alocate în buget pentru această lucrare.
3. Reabilitare și asfaltare strada George Coșbuc, fiind vorba de bani guvernamentali prin CNADNR, investiție care s-a realizat cu sprijinul premierului Victor Ponta și a președintelui CJ, Emil Radu Moldovan (octombrie 2012). Reamintesc năsăudenilor faptul că timp de opt ani de zile, strada George Coșbuc, era aproape impracticabilă, consecință a numeroaselor gropi și canale desfundate.
4. Reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură ”Liviu Rebreanu”, și, care în luna octombrie a acestui an, va deveni funcțională. În acest caz, este foarte important să spunem că grație sprijinului politic de la nivel guvernamental, cota de co-finanțare a fost diminuată de la 49,3 la 10 la sută. Altfel spus, primăria orașului Năsăud va plăti pentru această investiție cu 8 miliarde de lei vechi mai puțin.
5. Reabilitare, modernizare și dotare a ambulatoriului spitalului orășenesc ” Dr. George Trifon”investiție realizată prin POR (Programul Operațional Regional), aceasta lucrare neavând finanțare până în iulie 2012.
6. Hala de produse lactate din piața agro-alimentară
7. Asfaltare strada ”Poderei”, cca 550 de metri
8. Realizare parcare auto în zona Palatului de Justiție
9. În derulare, reabilitare, asfaltare, strada Emil Rebreanu (fostă Coastei 2)
10. Modernizare străzi cartier Liviu Rebreanu, investiție în valoare de 2,7 milioane de lei. Pentru această lucrare fiind alocată suma de 150 de mii de lei, din ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, nr. 1510 din 21.08. 2014, ordin prin care s-au mai alocat primăriei orașului Năsăud suma de 188 de mii de lei, pentru finalizarea unor lucrări în derulare (DC 2F Lușca)
Acestea sunt doar lucrurile și faptele care sunt vizibile și palpabile, dar, năsăudenii trebuie să știe că nu mă voi opri aici, și că toate acțiunile mele au un singur obiectiv – dezvoltarea orașului.
În acest context, până la finele acestui an, noul parc de joacă pentru copii va deveni funcțional, el urmând să fie amplasat în incinta stadionului orășenesc.
Se discută, poate multe prea mult, de faptul că nu există resurse finaciare, că orașul Năsăud nu s-ar putea dezvolta, consecință a unui buget local limitat. În atare conjunctură, năsăudenii trebuie să știe că în anul 2006, fosta administrație, a angajat un credit de 1 milion de euro, din care, până la această oră au fost achitate 30 de miliarde de lei vechi, urmând ca până în anul 2026, toți cei care locuiesc în Năsăud, vor plăti, lună de lună, peste 40 de miliarde de lei vechi (rată și dobândă) pentru achitarea integrală a creditului, ceea ce mie personal, îmi provoacă o profundă nemulțumire.
Cu riscul de-a mă repeta – nu doresc să intru în polemică , dar vreau să îi asigur pe toți cetățenii orașului Năsăud de corectitudinea și legalitatea actului administrativ produs la nivelul acestei primării, de faptul că prioritatea numărul 1 rămâne dezvoltarea și modernizarea orașului.
Primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea

Comentarii

30/11/14 01:38
cetatean

În data de 3 octombrie 2014, primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea l-a sunat pe Ioan Ovidiu Mureşan şi i-a solicitat să intervină într-un dosar penal în care un cetăţean din Năsăud a reclamat mai multe ilegalităţi comise de angajaţi Primăriei Năsăud. Mureşan l-a chemat la el pe inspectorul principal Paul Bugnar care avea dosarul cu reclamaţia cetăţeanului din Năsăud.
”Fii foarte atent, se folosesc alţii de tine. Tu eşti băgat la înaintare şi ai să pici, fii foarte atent. Deci, vezi lucrurile la adevărata dimensiune, bine? Tu eşti băiat deştept. Eu am avut o discuţie cu primarul şi-o zis : domnu Mureşan, n-am făcut nimic …”. După aceasta, şeful IPJ îi spune inspectorului Bugnar că îl va susţine în carieră şi îl va ajuta să ajungă şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor. ”Mai nou poliţiştii nu se uită numai la problemă, se uită şi la context … ”, i-a mai spus Mureşan subalternului său.
În schimbul intervenţiei, inspectorul şef l-a rugat pe primarul din Năsăud să intervină pe canale politice pentru schimbarea adjunctului IPJ Bistriţa, comisarul Ciprian Buta, cu un ofiţer mult mai maleabil, respectiv inspectorul principal Leon Cloşcă.
La această solicitare, primarul Mircea Romocea a spus: ”o să discut şi eu. O să-l sun pe ministru”. Mureşan a replicat: ”Dvs., şi preşedintele, orice, absolut orice, dacă pot. Fără niciul fel de reţinere … şi nu contează că-i zi, că-i noapte. Fără niciun fel de problemă, eu ce stă în puterea mea, eu …”.
Procurorii DNA susţin că Ioan Ovidiu Mureşan a încercat să-l convingă pe Mircea Romocea să acţioneze, prin folosirea influenţei politice, împotriva ofiţerilor Marius Linul – subsecretar de stat în Ministerul de Interne şi Ioan Sidor Bodescu – şeful SIPI Bistriţa Năsăud.
„Îi subsecretar de stat. Din punctul meu de vedere, eu nu mă apăr, dar … E un dar … cum scrie despre Mureşan Ovidiu, scrie şi despre prim procuror, cum scrie despre primarul din Năsăud scrie şi despre preşedintele Consiliului Judeţean. Şi eu am văzut asta fizic, scriptic, că mă sună de la Bucureşti, trebuie să dai explicaţii … ”, se mai arată în raportul DNA.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5