Primarul Nicolae Moldovan: Nu s-a prăbușit centura, ci grinzile care erau ancorate pe pilonii de susținere

Grinzile podului aflat în construcţie peste râul Someş, la intrarea în oraşul Beclean, s-au prăbuşit în urma vijeliei de joi. Podul face parte din viitoarea centură ocolitoare a oraşului Beclean. Primarul Nicolae Moldovan a menţionat că acest lucru va fi remediat de constructor, respectându-se parametruu tehnico-cantitativi.
"Doresc să aducem câteva lămuriri legate de situația apărută după vijelia extremă care a adus pagube semnificative în tot orașul Beclean, copaci rupți din rădăcină, acoperișuri smulse de vânt și altele, totodată s-a creat o tornadă pe cursul Someșului în dreptul podului care se află în construcție.
Ca să fie bine înțeles... Nu s-a prăbușit centura, ci grinzile care erau ancorate pe pilonii de susținere și au fost ridicate de tornada formată. Este un accident tehnic care va fi remediat de constructor în perioada imediat următoare.
Stați liniștiți. Se vor așeza la loc grinzi noi și lucrarea va continua fara a se decala termene în toți parametrii săi tehnico-calitativi", a transmis primarul Nicolae Moldovan.
Prefectul judeţului, Teofil Cioarbă, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că la faţa locului vor merge şi cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi de la Apele Române, având deja discuţii cu antreprenorul general şi cu autorităţile locale.
„Dumnealor spuneau că din punct de vedere al construcţiei nu există întârzieri, urmând ca noile grinzi să fie furnizate, ei având şi o asigurare pe această lucrare. (...) Fiind o lucrare în construcţie, sunt prevăzute nişte etape. Vor merge şi inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, noi ca Instituţia Prefectului, nu putem interveni la o lucrare în derulare. Din informaţiile pe care le avem vor începe să degajeze materialele căzute în apă şi vor comanda alte grinzi care să ajute la continuarea lucrărilor. Colegii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii vor solicita o expertizare, dacă consideră acest lucru, după vizita la faţa locului”, a explicat prefectul judeţului.
Practic, primul pas însemană că se vor degaja cele 12 grinzi a câte 90 tone fiecare, pentru a nu se risca colmatarea albiei râului Someş.

Comentarii

13/07/23 17:25
BV

Televiziunile centrale arătau altă imagine, în care două grinzi erau rupte la mijloc, iar capetele lor erau ancorate sus pe pilon. Fractură de mijloc. Noroc că tornada le-a arătat șubrezenia, înainte de a se frânge când avea să fie circulația. Dacă nici la un vânt strașnic n-au făcut față...Poza aceasta e bine, mersi, anterioară furtunii!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5