Primarul Nicolae Moldovan: Undă verde pentru Varianta de ocolire a oraşului Beclean

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, a prezentat  în Comisia Tehnico-Economică din cadrul CNAIR o argumentație clară, pe baza proiectului susținut de proiectant la Varianta ocolitoare a orașului Beclean. Potrivit acestuia, toţi membrii comisiei au votat în unanimitate pentru începerea lucrărilor.

„Dăm așadar start construcției celui mai important proiect de infrastructură mare al orașului nostru! Mulțumesc tuturor pentru încredere”, a transmis Nicolae Moldovan.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat cu CML, lider de asociere, firma de proiectare fiind DP Proiect. Varianta ocolitoare are o lungime de 1,195 km. Traseul variantei este in totalitate nou, se desprinde din drumul naţional DN17D la km 4+677 spre dreapta, traversează râul Someşul Mare şi se reacordează la drumul naţional DN17/E58 la km 27+505 spre stânga.

Varianta va avea două benzi de circulaţie, corespunzător caracteristicilor pentru drumuri naţionale europene. Pentru traversarea râului Someşul Mare, între kilometrul 0+333,45- 0+917,05, se va realiza un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60m.

Intersecţiile variantei ocolitoare cu DN17D si DN17/E58 se vor realiza prin sensuri giratorii, care vor fluidiza traficul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5