Primarul Nicolae Moldovan: În luna martie, va începe construcţia variantei ocolitoare a Becleanului!

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, anunță că joi, 20 Ianuarie 2022, va fi semnat contractul privind dirigenția de șantier a Variantei Ocolitoare a orașului Beclean. "Este pregătit și finalizat PAC pentru a putea primi în luna februarie toate avizele pentru emiterea de CNAIR a Autorizației de Construire și în luna martie să înceapă efectiv construcția Variantei de ocolire a orașului Beclean", explică edilul oraşului.

***
Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat cu CML, lider de asociere, firma de proiectare fiind DP Proiect.

Lungimea variantei ocolitoare = 1,195 km.

Traseul variantei este in totalitate nou, se desprinde din drumul national DN17D la km 4+677 spre dreapta, traverseaza raul Somesul Mare si se reacordeaza la drumul national DN17/E58 la km 27+505 spre stanga.

Varianta se trateaza pentru doua benzi de circulatie, corespunzator caracteristicilor pentru drumuri nationale europene de clasa tehnica III si o viteza de 60- 80 km/h.

Pentru traversarea raului Somesul Mare intre kilometrul 0+333,45- 0+917,05 se va realiza un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60m.

Intersectiile variantei ocolitoare cu DN17D si DN17/E58 se vor realiza prin sensuri giratorii, care vor fluidiza traficul prin intersectii.

Elementele geometrice in profil transversal sunt conform Normelor Tehnice privind proiectarea, construirea si modernizarea drumurilor respectiv:

- parte carosabila 2x3,50m= 7,00m;

- acostamente 2x1,50m;

- platforma drumului 10,00m.

Comentarii

18/01/22 13:15

Dileme:
- În partea dinspre drumul Beclean - Salva unde va fi intersecția?
- Va fi după Beclenuț (sau include și Săsarm) sau înainte de Beclenuț?
- dacă va fi după Beclenuț (să zicem fără) Săsarm, ce facem cu cei din Beclenuț? Dar dacă e și Săsarm, vai de capul celor din cele două sate. Să fie mai explicită informația cu racordarea. Să priceapă lumea.
Bine ar fi să fie intersecția celor două drumuri înainte de Beclenuț.
Am zis și eu, sper că n-am dat cu bota

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5