Primarul Ovidiu Creţu: De ce nu pot vota Klaus Johanis

Faptul că actualul președinte al României mai vrea un mandat este discutabil.

           Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte este lamentabil.

            Felul în care s-a manifestat pe parcursul campaniei electorale este deplorabil.

            Am realizat în aceste ultime săptămâni că, din punctul lui de vedere, trebuie anihilat nu doar contracandidatul, nu doar liderii unui partid, nu doar membrii acelui partid ci aproximativ un sfert din populația țării - pentru simplul fapt că nu au votat cum ar fi vrut el.

            Întreaga campanie electorală s-a bazat pe asta…. doar pe asta: Țara este în pericol și trebuie salvată iar acest lucru este foarte simplu - nu trebuie decât să dispară un partid și toate problemele se rezolvă ca prin farmec.

Acesta a fost sigurul lui mesaj, toate celelalte teme care ar fi fost firesc să creioneze o campanie electorală au devenit neimportante.

            Nu contează că în ultimi ani salariile și pensiile au fost majorate semnificativ, că au fost demarate ample lucrări de infrastructură, că este evidentă creşterea calităţii vieții.

Partidul acesta (PSD) nu mai e bun doar fiindcă stă în calea oținerii unui nou mandat al actualului președinte. După aceea nu mai contează nimic, poate veni chiar și … potopul - asta se înțelege din mesajul domnului Johanis – nici un proiect de viitor, nici o strategie, nici o rază de speranță.

Ce a făcut actualul președinte în ultimii ani? El zice că a „salvat” democrația dar cred că este evident că doar a încercat să blocheze proiectele contracandidațiilor, pentru că, nu-i așa, acestea ar fi devenit capital electoral, un capital electoral la care el trebuia să aducă o contrapondere - dar din nefericire pentru el şi pentru tara noastra, acestă contrapondere lipsește cu desăvârșire.

Bistriţa 20.11.2019  

 

Ovidiu Teodor Creţu

 

 

Comentarii

20/11/19 09:34
Doina bistrițeană

Bistriță de struți și creți
Repugnată-n cântăreți,
Bistriță, strict imbecilă,
Ce votează cu Dăncilă,
Razii-camarazi și pene
Aghesmuind arteziene,
De la Matei spre Tihuța
Pleacă lingăi cu periuța,
Și de la Beclean la Șanț,
Suci și deneși fac bilanț,
Iar de la Teaca la Zagra,
Ne joacă la alba-neagra.
Prietene, cât mai discuți
Bistrița de creți și struți?
Prietene, cât mai regreți
Bistrița de struți și creți?

20/11/19 13:06
Vizitator

Cretu s-a trezit din amortire si a inceput să prinda din nou glas. Numai că el nu a priceput nimic din comportamentul PSD-ului din ultimii ani, ceea ce a dus la pierderea credibilitătii sale in randul cetatenilor. La asta se mai adaugă si calitatea deplorabilă a liderilor.
PSD-ul este un partid nereformat cu puternice apucături comuniste. Lucrul acesta a fost demonstrat in repetate rânduri când s-a aflat la putere. Două din cele mai recente exemple s-au intâmplat in ultimii 10 ani. In primul rând fost „Marțea Neagră” din 10 decembrie 2013 care a fost numită așa de către unii reprezentanți ai societății civile și de o parte a presei din cauza adoptării unor legi (sau încercarea de a adopta în cazul altora) sau amendamente controversate la legi, care în opinia opozanților ar însemna un regres democratic și un atentat la statul de drept; parlamentarii fiind acuzați că și-au acordat o super-imunitate. Modificările legislative au stârnit la vremea respectiva un val de proteste și reacții, atât pe plan intern cât și extern. In al doilea rând, este vorba despre Ordonanța nr. 13/2017. Tot intr-o zi de marti, pe 31 ianuarie, 2017, Guvernul PSD a aprobat o Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală. Ordonanta continea proiecte legislative care ar institui amnistia și grațierea pentru o categorie largă de infracțiuni, de care s-ar bucura și unii dintre oficialii PSD, inclusiv președintele partidului, Liviu Dragnea. S-a vehiculat și ideea că cele două proiecte i-ar permite să ajungă premier. Sau că abuzul în serviciu s-ar putea investiga numai în cazul unei plângeri prealabile. Au urmat proteste în toată țara și pana la urma ordonanta a fost respinsă. Prin urmare nu Iohannis este de vina ca PSD-ul se afla in aceasta situatie. Dar Cretu nu a priceput nimic din aceste comportamente ala partidului sau de suflet. Presedintele Iohannis nu a spus ca PSD-ul trebuie să dispara ca partid, ci să treacă in opozitie si să se reformeze.
Concluzia este că PSD-ul cum ajunge la putere , are mai mare grijă de clientela politică decât de cetătenii tării.

20/11/19 17:20
bulișor

Vizitatorule, ai împărțit lumea în îngeri și demoni.Catolicii au și Purgatoriu.Aș crede că e bine să fim catolici de această dată.Exprimarea mea vrea să fie elegantă și academică.

20/11/19 17:20
bulișor

Vizitatorule, ai împărțit lumea în îngeri și demoni.Catolicii au și Purgatoriu.Aș crede că e bine să fim catolici de această dată.Exprimarea mea vrea să fie elegantă și academică.

20/11/19 19:12
arpastean ion

Opinia primarului Crețu este opinia unui alegător liber care are acest drept de a se exprima. Dreptul este garantat de constituție, tot astfel cum în cadrul campaniei electorale alegătorii își pot exprima opțiunile fără să fie puși la zid.
Ce drept își ia autorul articolului de al pune la zid pe primarul Crețu, de a nega competența profesională ca inginer, de a contesta o carieră este greu de cântărit.
Lupta politică este ușoară de înțeles, dar atacul sub urban nu mai stârnește admirație în acest timp. Această fiere vărsată nu mai are niciun efect public.

20/11/19 20:08
Axis

Greu de crezut că un om de talia dv. intelectuală poate scrie asemenea rânduri. Vă stimam atât de mult!

20/11/19 22:09
vizitator

La intrebarea lui Ovidiu Crețu catre sine: “De ce nu pot vota Klaus Johannis!”, răspunsul este foarte simplu : DE PROST!
Iată si un argument pentru care orice om normal nu poate vota cu Viorica Dăncilă, candidata PSD. Este vorba de 40 dintre greselile de exprimare si gafele comise de Viorica Dăncilă care o fac incompatibilă cu demnitatea de candidat la presedintia României. https://www.mediafax.ro/politic/cele-40-de-gafe-de-exprimare-punct-cu-pu...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5