Primarul Ovidiu Creţu: Sezonul viitor, vom avea teleschiul în funcţiune şi un sistem de zăpadă artificială îmbunătăţit

Consiliul Local Bistriţa a aprobat, în şedinţa ordinară de la finele lui ianuarie, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Instalație de transport persoane , tip teleschi ” SKI LIFT” pe amplasamentul pârtiei de schi din Complexul Sportiv Polivalent Unirea”.

Finanţarea obiectivului de investiție se face din bugetul local și din alte fonduri legal constituite cu aceasta destinaţie, potrivit legii. De altfel, proiectul va fi inclus pe lista de investiuţii din bugetul pentru anul 2019, valoarea totală fiind de  1.790.073,30  lei (cu TVA).

“Vom intra în iarna viitoare cu sustemul de zăpadă artificială upgradat şi cu teleschiul în funcţiune”, ne-a declarat primarul municipiului, Ovidiu Creţu.

Necesitatea unei astfel de investiţii este motivată prin solicitările schiorilor începători, care nu pot să practice schiul pe întreaga suprafață a pârtiei din cauza pantei mari din primii 300 de m.

În fapt, ar urma să se realizeze un schi-lift monocablu cu mers unidirecțional la care vehiculele sunt sub forma de dispozitive de tractare  cuplate permanent la cablul purtător -tractor. Antrenarea și comanda instalației se realizează din stația inferioară la cota de 419,50 m, iar întoarcerea cablului purtător se realizează în zona lacului de acumulare la cota de  445,80 m și are o lungime de 298 m. Se propune realizarea unei instalaţii de transport persoane pe cablu, tip teleschi, prevăzută cu o staţie de plecare şi o staţie de întoarcere, precum şi 3 stâlpi intermediari pe care va fi susţinut cablul portant.

 Prin realizarea acestei instalații de transport persoane cu o capacitate de circa 1.200 de persoane se asigură o afluenţă mai mare a schiorilor pe pârtie şi permite schiorilor incepatori practicarea în bune condiții a sporturilor de iarnă precum şi  reducerea timpilor de așteptare la instalație de telescaun de 4 locuri. 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5