S-a predat amplasamentul pentru pârtia de schi din Complexul Wonderland. Creţu: În iarna 2016-2017 vom schia în această zonă

Reprezentanţi ai constructorului şi proiectantului, dar şi ai Primăriei Bistriţa, alături de edil, au fost prezenţi, miercuri, în locul unde urmează a fi amenajată pârtia de schi din Complexul Wonderland (Unirea, zona Poligon) – "un obiectiv extrem de important, un obiectiv de suflet al bistriţenilor”, după cum spunea primarul Ovidiu Creţu. Executantul lucrărilor este firma SC Kranz Eurocenter SRL Piteşti,cu subcontract pentru furnizarea de echipamente – Doppelmayr Austria.

Valoarea lucrărilor se ridică undeva în jurul sumei de 4 milioane de euro, iar fondurile necesare construirii acestei pârtii au fost obţinute de Primăria municipiului Bistriţa în baza unui credit bancar. S.C. Kranz Eurocenter este antreprenor general în cadrul unora din cele mai mari proiecte din ţară, a spus directorul S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., firma derulând lucrări în Parâng – la un proiect de circa 70 milioane de euro, respectiv Lupeni – la un proiect de circa 35 milioane de euro.

"Vă vom urmări să faceţi lucrarea conform contractului şi vreau să trataţi lucrurile cu extremă seriozitate, pentru că este un obiectiv de suflet al bistriţenilor Ştiu că firma Kranz este capabilă de aşa ceva. Aveţi şi cel mai important furnizor de echipamente din lume”, le-a spus primarul Ovidiu Creţu directorului executiv al firmei Kranz şi proiectantului.

Potrivit proiectului, principalele obiective care se vor realiza sunt: un telescaun fix cu 4 locuri, amenajarea pârtiei de schi, instalaţia pentru producerea zăpezii artificiale cu 4 tunuri, alimentarea cu energie electrică, o clădire anexă staţie plecare, drumul de acces şi parcarea, un sistem electronic modern de tichetare, precum şi amenarea cu instalaţie de iluminat nocturn a pârtiei.

"Lungimea telescaunului este de 962 de metri. Cota maximă - 676 de metri, cu o diferenţă de nivel de 218 metri, rezultând undeva o pantă de aproximativ 20%. În vederea satisfacerii cerinţelor de trafic va fi amenajat un sector de drum cu două benzi de circulaţie şi o parcare auto pentru 150 de autoturisme, şi o staţie de microbuz de transport în comun, în apropierea staţiei de plecare a telescaunului. În vederea fluidizării accesului la telescaun se va realiza un sistem electronic modern de tichetare, care va permite un control fără lacune al turiştilor care vor utiliza instalaţiile de transport pe cablu. Prin centralizarea electronică a datelor se pot obţine mai multe beneficii pentru întreprinzători, inclusiv posibilitatea de conectare cu alte sisteme cum ar fi administrarea locurilor de parcare, închirieri de echipament sportiv, taxe de intrare în centre sportive. Ţinând cont de faptul că, în sezonul de iarnă, se întuneca începand cu ora 16.00, iar programul de funcţionare favorabil majorităţii schiorilor în perioadele de sfârşit de săptămână şi de sărbători poate fi extins până pe la ora 22.00, se recomandă iluminarea pârtiei de schi în nocturn”, a precizat primarul Ovidiu Creţu.

Creţu a mai spus că amenajarea pârtiei de schi este este un obiectiv extrem de important pentru că deschide Complexul Wonderland, un proiect blocat pentru foarte mult timp. Edilul a dat asigurări că, în iarna viitoare, vom schia în această zonă.

"Este unul dintre obiectivele foarte discutate şi unul dintre obiectivele care a fost blocat foarte mult timp în toate zonele în care s-a putut bloca. Asta e o chestiune politică, a fost unul dintre obiectivele principale ale campaniei electorale din 2008 şi, sigur, nerealizarea lui putea să aibă consecinţe electorale. Eu spun că este un obiectiv extrem de important pentru că el deschide practic zona Wonderland, o zonă în care noi avem stabilite mai multe obiective, Aqua Park, sală de sport cu 2500 de locuri. Suntem în discuţii cu Consiliul Judeţean să facem aici o sală mai mare, având în vedere relansarea echipei de handbal, o sală cu 3.800 de locuri. În iarna 2016-2017 vom schia în această zonă”, a concluzionat primarul Ovidiu Creţu.

Comentarii

10/09/15 07:57
Vizitator

Pârtia de schi din Wonderland, la care viseaza primarul Cretu, inca din 2008 va fi nefunctionala dintr-un motiv extrem de simplu. Trebuie stiut ca temperatura medie anuală la Bistriţa este de 8,3 grade Celsius, in vreme ce la Predeal este de numai 5 grade. Chiar si la Colibita izoterma anuala este de doar 6 grade. In aceste conditii, o investitie asa de mare pentru o partie de schi dotata cu tunuri de zapada la Bistrita nu se justifica. Eventual o investitie mai mica pentru o partie cu zapada naturala, fara dotari speciale costisitoare putea fi luata in considerare. De aceea, suma de 4 milioane € din creditul bancar de 40 de milioane lei contractat de Primăria Bistriţa, prevazuta pentru demararea execuţiei la pârtia de schi din Wonderland, ar trebui utilizata pentru realizarea unor obiective folositoare locuitorilor orasului .

11/09/15 13:54
Doru

Am crezut ca s-a predat Cretu...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5