Bistriţenii, la schiat ! Câte bilete s-au vândut la Pârtia din Wonderland ? Primarul, la schi cu fiica lui !

Bistriţenii s-au bucurat din nou pe Pârtia Cocoş, după ce în aceste zile a nins din ambundenţă. Acum 2 săptămâni, la deschiderea pârtiei, numărul iubitorilor de sporturi de iarnă a fost mare, însă ei s-au bucurat doar de un weekend, vremea topind apoi zăpada. Azi au luat cu asalt pârtia. Nu i-a interesat vorbele din ultima perioadă, nici fotografiile fel şi fel de pe net, cu frânghii "rupte" care s-au dovedit a fi o manipulare, fiind vorba de bandă scotch. Pur şi simplu s-au dus la distracţie.
"Datorită condițiilor meteorologice propice s-a redeschis Pârtia „Cocoş”. Programul de funcţionare al telescaunului a fost între orele 9.00 – 16.00, iar preţul unui abonament de o zi pentru adulţi este de 30 de lei. Preţul unui abonament de o zi pentru tinerii între 15 şi 18 ani şi persoanele peste 65 de ani este de 20 de lei iar pentru copii preţul abonamentului este de 10 lei. Partia nu s-a deteriorat tare, la noapte credem ca vom completa zapada in partea de sus si PROBABIL vom deschide maine intre 14:00 si 20:00. Azi am vandut peste 400 de bilete" ne-a declarat primarul Ovidiu Creţu.
Edilul a fost pe pârtie alături de fiica lui. Nu a lipsit nici viceprimarul Cristian Niculae.
..............................
La momentul inaugural primarul a spus că costurile acestei investiţii se ridică la patru milioane euro, însă există şanse ca sumele să fie recuperate din fonduri europene. „Există şansa asta pentru că sunt circa 800 milioane euro pe care Uniunea Europeană îi retrage dacă nu sunt consumaţi în anul 2018. Se pregăteşte o Axă specială, care sperăm noi că va lansată în martie, în care obiectivele de investiţii care nu sunt finalizate, deci nu au recepţia finală cum e cazul şi la noi, pot să fie finanţate. Avem şanse, ne vom lupta, asta nu înseamnă că am rezolvat problema”, a declarat Ovidiu Creţu.
În context, primarul a anunţat că în 2018 vor debuta şi investiţiile la Aqua Park, cu fonduri de la bugetul local, estimate la aproximativ 5 milioane de euro, asta pentru că un astfel de tip de investiţie nu mai este finanţabil prin Programul Operaţional Regional.
În completare, viceprimarul Cristian Niculae a spus că este o investiţie benefică pentru cetăţenii municipiului Bistriţa, pentru sănătatea copiilor. „Dacă reuşim să schiem în fiecare an două luni, la Bistriţa, e un mare câştig. Vrem să găsim soluţii pentru a putea folosi pârtia şi vara, cu săniile de downhill, un Alpine Coaster sau varianta de schiat pe iarbă. Anul acesta vor începe şi lucrările la drumul care asigură accesul de pe Valea Ghinzii spre Unirea şi Complexul Wonderland. Profitul este mulţumirea cetăţenilor noştri şi în faptul că putem să facem sport, toţi, şi cei în vârstă şi în primul rând copiii noştri. În plus, preţul tichetelor este pentru toate buzunarele”, a concluzionat Cristian Niculae.
Pârtia Cocoş are o lungime de 1300 m, transportul pe cablu este asigurat de un telescaun cu patru locuri, iar capacitatea este de 1300 persoane/oră.
La baza pârtiei sunt spaţii destinate alimentaţiei publice şi centre de închiriere a echipamentelor sportive. Pentru o oră, tarifele de închiriere a echipamentelor variază între 30-40 lei. Pentru un monitor de schi, trebuie achitată suma de 80 lei/oră, timp în care se lucrează doar cu o persoană şi 70 lei/oră pentru grupuri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5