Primarul Ovidiu Creţu: Sperăm să semnăm contractul de finanţare pentru reabilitarea termică a altor 42 blocuri

În prima etapă, Primăria municipiului Bistriţa a depus proiecte aferente reabilitării termice a 95 de blocuri, pentru exerciţiul financiar 2014-2020, a anunţat primarul Ovidiu Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă. În urma modificărilor la Ghidul solicitantului, proiectele au fost respinse, aşa cum s-a întâmplat la nivel naţional, ulterior fiind redepuse documentaţiile pentru 50 de blocuri cu 2367 apartamente.

         „Aşteptăm să se semneze şi celelalte contracte de finanţare. (...)Noi sperăm ca cele 50 de blocuri să le putem reabilita în această toamnă, şi sperăm ca firmele din Bistriţa, care au lucrat foarte bine, plus o firmă din Negreşti Oaş, care de asemenea a lucrat foarte bine, să se prezinte la licitaţie şi sperăm să nu mai apară firma din Zalău care ne-a creat enorm de multe probleme”, a menţionat Ovidiu Creţu.

Edilul municipiului Bistriţa a adăugat că pentru etapa a II-a, administraţia are pregătite documentaţiile pentru alte 21 blocuri. Proiectele vor fi depuse când se va redeschide Axa de finanţare, în august-septembrie 2017. „La acestea se mai adaugă două blocuri, pentru care am reuşit să facem clarificarea documentelor, şi anume blocul Decebal nr. 52 şi Emil Gârleanu, nr. 19. În final vom ajunge la 73 blocuri depuse spre finanţare din cele 95”, a explicat primarul municipiului Bistriţa.

Potrivit acestuia, 22 de blocuri sunt neeligibile, din cauza faptului că au probleme de proprietate, au fost construite balcoane fără autorizaţie etc.

Comentarii

03/07/17 09:28
Cititor

Vedeti ? Toate ajutoarele si facilitatile in acest sens, se indreapta doar catre proprietarii blocurilor de locuinte , dar intreb de ce nu si catre cei care au case particulare ? Aia nu-s tot la fel de "buni cetateni " si "votanti "... ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5