Primarul Romeo Florian: Canalizarea în patru sate, cinci kilometri drumuri asfaltate şi şase hectare de parc fotovoltaic – priorităţile anului 2024

         Primarul Romeo Florian şi Consiliul Local Lechinţa şi-au stabilit, pentru anul 2024, câteva obiective de investiţii importante care vor contribui la ridicarea standardului de viaţă pentru comunităţile locale. În primul rând, este vorba de ample lucrări de canalizare ce vor fi efectuate în satele Sângeorzu Nou, Vermeş, Chiraleş şi Sâniacob, de care vor beneficia în jur de 2500 de cetăţeni.

         Canalizarea e o prioritate şi o necesitate, afirmă primarul Florian. Apoi, se vor  continua lucrările de asfaltare pe câteva din străzile din interiorul localităţilor. Dacă în Vermeş se poate circula pe asfalt pe fiecare stradă şi uliţă, în 2024, pe o lungime de 5 km, se va turna covorul asfaltic în Lechinţa şi Sângeorzu Nou. În Lechinţa, spre exemplu, se va asfalta strada de la Ocolul Silvic către Gară, prin zona stadionului de fotbal, zonă în care s-au ridicat adevărate vile, devenind un cartier liniştit, cu multă verdeaţă.

         Tot în acest an, un alt obiectiv va fi construirea de capele mortuare în satele Chiraleş şi Sângeorzu Nou. Vom beneficia, în 2024, ne spune primarul Romeo Florian, de implementarea proiectului „Dezvoltarea unei centrale fotovoltaice pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile în vederea asigurării autoconsumului pentru Consiliu Judeţean şi comuna Lechinţa”, se va asigura astfel energia electrică pentru iluminatul public, şcoli, grădiniţe, cămine culturale din comuna noastră. Parcul fotovoltaic va cuprinde o suprafaţă de 6 hectare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5