Primarul Sorin Hognogi: Anul acesta, se vor aşterne 9,5 kilometri de covor asfaltic în comuna Spermezeu

Administraţia publică locală din comuna Spermezeu continuă proiectele de dezvoltare, modernizarea infrastructurii rămânând o prioritate, astfel că au fost atrase finanţări din diverse surse.

„Primăvara vine cu vești minunate pentru cetățenii comunei Spermezeu. Anul acesta, în comuna noastră se vor așterne 9,5 km de strat asfaltic, dintre care 7,3 km finanțați prin Compania Națională de Investiții programul “Lucrări în Primă Urgență” și 2,2 km din bugetul local. Astfel, străzile care vor fi modernizate în anul 2023 sunt Calea Lata, Valea Irideiului, Ceița, Valea Hagii, Dumbravă, Șesuri, DC 38E Dumbrăvița-Chiuza! Totodată, pe lângă aceste străzi, va fi modernizat și drumul Dumbrăvița-Păltineasa, de la bugetul local!”, declară primarul Sorin Hognogi.

         Potrivit acestuia, pe lângă aceste drumuri care sunt în linie dreaptă şi pe care urmează să se intre cât de curând cu utilajele în teren, mai este aprobat, prin programul Anghel Saligny, un proiect de asflatare a încă 6 km de străzi în localitățile Hălmăsău si Dobricel.

         De altfel, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, comuna Spermezeu beneficiază de finanţare pentru două proiecte majore. Pe lângă cel de asfaltare a unor drumuri de interes local din comună, va fi înfiinţată şi o reţea de canalizare, plus staţie de epurare, în localităţile Dumbrăviţa, Spermezeu şi Dobricel. Este un proiect de 20 milioane lei pentru care se aşteaptă semnarea contractului de finanţare.

         „Avem şi alte proiecte importante ale comunei despre care vom vorbi la timpul lor. Vreau doar să spun că suntem în linie dreaptă, la Compania Naţională de Investiţii cu proiectul de modernizare a Şcolii Gimnaziale Spermezeu, care are o valoare estimată de  14,5 milioane lei. Sper ca anul acesta să fie lansată licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Avem multe alte proiecte susţinute şi din bugetul local, cu rigole carosabile, amenajări de văi necadastrate. De asemenea, vom continua evenimentele culturale şi pe cele sportive de tradiţie”, ne-a declarat primarul Sorin Hognogi.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5