Primarul Turc a discutat despre revitalizarea relaţiilor cu partenerii germani din Herzogenrath

Primarul municipiului Bistriţa a participat la o videoconferință cu reprezentanții orașului german Herzogenrath, înfrățit cu Bistrița din anul 2005. Împreună cu primarul Benjamin Fadavian, Reinhard Granz - președinte și Marita Robertz - vicepreședinte al Comitetului de Înfrățire între Orașe, Ioan Turc a discutat despre posibilitățile de a continua și a fructifica bunele relații de colaborare între cele două comunități.
"Printre altele, se are în vedere revitalizarea schimburilor de elevi după pandemie, mai ales că, încă din anul 1996, între Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița şi „Städtische Gymnasium” Herzogenrath a existat un asemenea schimb, devenit tradițional, reprezentând un parteneriat puternic, cu multe cooperări și prietenii de durată.
De asemenea, municipiul nostru a fost invitat să ia parte, cu o mică delegație, la târgul de Crăciun Burgweihnacht, organizat în luna decembrie 2021 la Herzogenrath, eveniment la care bistrițenii ar fi reprezentați în premieră.
Nu în ultimul rând, la întâlniri viitoare, Parcul Tehnologic Herzogenrath va constitui un exemplu de bune practici pentru dinamizarea activității și atragerea firmelor în cadrul „Parcului Industrial Bistrița Sud”, dar vom avea și proiecte europene comune, cu implicarea cetățenilor celor două orașe în diverse acțiuni pe teme de interes, cum ar fi programul “Cetățeni, egalitate, drepturi și valori”, 2021-2027", menţionează primarul Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5