Primarul Turc: Folosirea mijloacelor de transport trebuie să devină atractivă! Linia Verde, gratuită pentru călători!

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a precizat că un nou studiu de circulaţie se va face la nivel local prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, dar există câteva măsuri de fluidizare a traficului care vor fi avute în vedere.

În primul eând, este vorba despre continuarea străzii Colibiţei pe lângă linia ferată până la str. Lucian Blaga. „Este o soluţie de a da oraşului încă o arteră relativ importantă de transport. Avem în vedere regândirea proiectului pentru legătura dintre str. Gării şi str. Tărpiului. Folosirea mijlocacelor de transport în comun trebuie să devină atractivă pentru cetăţeni, ca modalitate de mobilitate modernă, iar pe Linia Verde autobuzele vor circula cu gratuitate. Nu vor exista costuri pentru bistriţeni, dar municipalitatea va trebui să acopere de la bugetul local.

În oraşele în care acest lucru este reglementat – vinerea zi gratis la transportul în comun – nu există variantă de transport public în comun cum există la Bistriţa, după ce va fi dată în exploatare Linia Vedrde. Putem discuta cu transportatorul, dar răspunsul lui favorbail, uşor de anticipat, va veni la pachet cu solicitarea de a acoperi costurile”, a precizat primarul Ioan Turc, care a răspuns unei interpelări făcute de consilierul local Nicolae Pavelean (USR).

În ceea ce priveşte amenajarea trecerilor poentru pietoni la o distanţă mai mare faţă de sensurile giratorii, demersul corespunde reglementărilor din Codul Rutier, a menţionat primarul Turc. Potrivit acestuia, s-au făcut câteva intervenţii, pe Bdul Independenţei sau la capătul Pietonalului, dar pietonii trec prin vechile locuri, asumându-şi riscuri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5