Primarul Vasile Şut: Şapte proiecte cu finanţare europeană sunt în derulare în acest an, la Tiha Bârgăului! Peste 40 km de drum modernizaţi!

Administraţia pubilcă locală din Tiha Bârgăului are în implementare, în acest an, nu mai puţin de 7 proiecte  cu finanţare europeană, aflate în diferite stadii de execuţie, alte două fiind încheiate pe parcursul anului trecut, şi anume grădiniţa cu program prelungit din localitatea de centru şi garaj/remiza PSI din curtea primăriei.

         „Odată ce condiţiile meteorologice vor permite, se vor relua lucrările la toate aceste proiecte cu finanţare europeană sau guvernamentală. Deocamdată, nu putem vorbi despre ceea ce va fi în bugetul local pentru anul 2021, încă nu sunt deschise noi linii de finanţare, dar avem documentaţii şi pentru proiecte de viitor. Însă avem de lucru la cele pentru care banii sunt asiguraţi”, ne-a explicat primarul Vasile Şut.

         Astfel, la Tiha Bârgăului, sunt în diferite stadii de execuție cinci proiecte care vizează asfaltarea unor tronsoane de drum comunal, agricol şi forestier. În total, sunt în execuție peste 43 de kilometri de drumuri, valoarea acest investiţii depășind 35 de milioane de lei (350 miliarde lei vechi. La acestea se adaugă proiectul de construire al rețelei de apă și canalizare (cu o valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro), plus cel de reabilitare a Căminelor culturale din Tiha și Tureac (500.000 euro). Acest proiect este finalizat, dar încă nu a fost recepţionat, după cum ne precizeză edilul din Tiha Bârgăului.

Vorbim despre lucrări care au început şi care vor continua sau se vor încheia în 2021.

De asemenea, sunt alte două proiecte din fonduri guvernamentale la care se vor relua lucrările, şi anume proiectul de canalizare de la Piatra Fântânele, dar şi modernizarea sistemului de iluminat public, unde stadiul de execuţie este de peste 70%.

Pentru perioada următoare, pe lângă finalizarea tuturor proiectelor aflate în  execuție, echipa administrativă de la Tiha Bârgăului are în vedere şi alte proiecte, precum continuarea lucrărilor de apă și canalizare în toată comuna (Master Plan etapa II-a); asfaltarea tuturor străzilor din comună, construire rețea publică de apă în Piatra Fântânele, construire capele mortuare, introducerea gazului metan, reabilitare grădiniță Mureșenii Bârgăului, cadastrarea comunei Tiha Bârgăului, amenajare zonă de agrement Valea Străjii sau amenajarea drumurilor agricole și de hotar.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5