Primul autobuz electric, testat la Beclean! Nicolae Moldovan: Aşteptăm CV-uri la primărie pentru cele 20 de posturi de şofer

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, a anunţat, pe pagina de facebook, că a testat un vehicul electric similar celor opt care vor fi achiziționate cu fonduri europene, prin proiectul de mobilitate urbană durabilă.

„Acest tip de autovehicul electric va deservi întreaga populație a orașului și va cuprinde rute dintr-un capăt în celălalt al Becleanului și al cartierelor aparținătoare. Așteptăm cu încredere șoferii profesioniști să își depună CV-ul la Primăria Beclean în vederea angajării, fiindcă vor fi în total 20 de posturi disponibile, chiar lansăm și doamnelor această provocare”, a transmis primarul Moldovan,

Opt autobuze electrice vor asigura la Beclean transportul public în comun pentru toți oamenii din zona orașului de pe Someș care vor dori să utilizeze mijloace alternative deplasare. Cele opt autobuze electrice vor fi achiziționate prin intermediul celor două proiecte de mobilitate urbană durabilă derulate la Beclean, proiecte care sunt menite să ajute în primul rând la reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.

Toate aceste autobuze electrice vor fi garate în noul depou de pe strada Codrului, realizat în cadrul celor două proiecte europene. În această perioadă, muncitorii au montat structura metalică a garajelor și lucrează la pereții despărțitori din cărămidă.

Vă amintim, ambele proiecte de mobilitate urbană durabilă prespun reabilitarea sistemului rutier aferent transportului public, amenajarea de alei de traseu pentru transportul în comun, reabilitare de trotuare, amenajare de piste de biciclete pe străzile modernizate - dar și piste de biciclete independente, extinderea zone pietonale și intermodale, achiziția a 8 autobuze noi (5 bucăți prin PMUD1 și alte 3 prin PMUD2) și achiziția a 50 de biciclete, precum și dezvoltarea sistemelor de bilete integrate pentru călători și pentru biciclete.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5