Debarcarea directorilor susţinuţi de PSD, doar o chestiune de timp

Primul debarcat- Stela Todea, inspector şcolar general

Situaţia incertă a social-democraţilor din teritoriu în funcţiile deconcentrate este privită cu amuzament în PDL. Potrivit unor surse democrat-liberale, strategia partidului rămas la guvernare vizează epurarea acestor structuri dar şi a subprefecţilor, până la sfârşitul săptămânii viitoare.

De altfel, primul pas ar urma să fie făcut la Inspectoratul Şcolar Judeţean, la APIA, unde se va lua în calcul înlocuirea din funcţie a directorilor susţinuţi şi propuşi de PSD. În paralel, organizaţia judeţeană se pregăteşte să-şi prezinte propriile propuneri de nominalizări pentru funcţiile de subprefecţi, dar şi pentru posturile din serviciile deconcentrate, şi chiar pentru un post de secretar de stat.

„Interesul nostru este să asigurăm o bună funcţionare a serviciilor deconcentrate. Nu vom declanşa nici un fel de acţiune care să creeze abuzuri, dar nu vom tolera ca în serviciile deconcentrate să rămână oameni care nu pot demonstra că îndeplinesc cu responsabilitate activitatea Guvernului în teritoriu. Toţi cei numiţi în temeiul carnetului de partid vor trebui să fie verificaţi (…) Prima dată, atenţia se va îndrepta spre Inspectoratul Şcolar Judeţean, unde s-au săvârşit foarte mari abuzuri, iar directorii şi inspectorii au fost schimbaţi în mod abuziv. Sunt şi instituţii, cum ar fi Protecţia Consumatorilor, Casa Judeţeană de Pensii, unde oameni ca Lorica Şut, Ioan Fechete şi-au făcut treaba şi nu au ţinut cont de culoarea partidului. Pe noi ne interesează ca serviciile oferite de instituţiile deconcentrate să fie de maximă calitate, nu ca şefii să primească norme de voturi pe care să le poată demonstra (…) În perioada viitoare, vom vedea care este activitatea în deconcentratele conduse de directorii PSD, care sunt reacţiile în teritoriu. Nemulţumiri au fost peste tot, chiar şi faţă de cei de la APIA, probabil vor fi şi alţii. Cert este că la Inspectorul Şcolar Judeţean vom schimba cât de repede posibil conducerea, o schimbam, dacă puteam şi ieri (n.r.- joi, 1 octombrie)”, a precizat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Oltean a refuzat să nominalizeze concret care va fi persoană propusă de PDL pentru funcţia de inspector şcolar general, dar a subliniat că „Vasile Marc este unul dintre oamenii potriviţi la conducerea ISJ”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5