Demisia, cuvântul la ordinea zilei

Şefii serviciilor deconcentrate care au ajuns pe funcţii susţinuţi de Partidul Social Democrat au câteva zile la dispoziţie pentru a se reorienta, pentru a-şi da demisia sau pentru a fi demişi. Chiar guvernul Boc, după ce a schimbat 15 din cei 20 de subprefecţi din întreaga ţară, a anunţat că urmează directorii de la deconcentrate.

În judeţul nostru, au primit deja, ordine de revocare din funcţie, trei directori, propuşi şi susţinuţi de PSD ( Cristian Parasca- director adjunct la Finaţele Publice, Bogdan Miholca- director coordonator Direcţia Judeţeană pentru Tineret, Adrian Moldovan- director Clubul Sportiv Municipal), iar Stela Todea şi-a dat demisia din funcţia de inspector şcolar general.

Ioan Oltean, liderul judeţean al PDL a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că în perioada viitoare vor fi schimbaţi şi alţi directori coordonatori propuşi şi susţinuţi de PSD.

„Constat că toţi s-au îmbolnăvit subit şi încearcă să-şi menţină funcţiile cu orice preţ. Personal, mă voi adresa fiecărui medic care a eliberat certificate medicale şi voi cere verificarea certificatelor. Eu îi vreau sănătoşi, pentru că vor avea suficient timp să se îmbolnăvească după alegeri”, a spus deputatul PDL Ioan Oltean.

Oltean a şi nominalizat câteva instituţii unde se vor produce schimbări în viitorul apropiat, dar a ţinut să sublinieze că „ nu se vor produce abuzuri”.

„APIA este o deconcentrată unde schimbarea trebuie să se producă. La fel, la Direcţia Silvică, unde schimbarea lui Gheorghe Ivan a fost făcută în mod abuziv. La Agenţia pentru Protecţia Mediului e nevoie de oameni profesionişti, faţă de ce au numit ei acolo”, a afirmat deputatul PDL.

Astfel, cu securea deasupra capului sunt directorii de la APIA, Agenţia de Protecţia Mediului, Direcţia de Muncă, Direcţia Agricolă, Direcţia Silvică.

Liderul PDL a mai spus că au oameni foarte bine pregătiţi profesional pentru a ocupa repede şi lesne toate locurile care vor rămâne libere.

De cealaltă parte, organizaţia judeţeană a PSD nu-şi lasă oamenii din braţe şi le oferă consultanţă juridică, în cazul în care vreunul dintre directorii demişi vor ataca în instanţă decizia Guvernului Boc.

„Grigore Timoce, fostul subprefect, de profesie jurist, se ocupă la nivel de judeţ de acest lucru. Timoce va acorda asistenţă juridică colegilor care vor să atace în instanţă modul abuziv în care au fost demişi”, a afirmat liderul judeţean PSD Radu Moldovan.

În ceea ce priveşte campania electorală se ştie că cei mai buni agenţi electorali şi cotizanţi la filialele judeţene sunt chiar directorii de la instituţiile deconcentrate, lucru confirmat şi de preşedintele PSD B-N Radu Moldovan.

„Directorii PSD sunt mult mai determinaţi să devină activ politic şi au venit la partid să ceară să fie mult mai implicaţi în activitatea electorală, pentru a încheia acest circ”, a conchis deputatul PSD Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5