PDL acuză PSD de politizarea învăţământului

Ioan Oltean cere demisia ministrului Ecaterina Andronescu

Cu alegerile prezidenţiale bătând la uşă, partenerii de coaliţie par a se fi înscris într-o competiţie în care cine contabilizează cele mai multe puncte la decredibilizarea miniştrilor celeilalte tabere poate fi declarat câştigător. Efectele ar putea fi contabilizate însă negativ de candidaţii prezidenţiali ai celor două partide la alegerile din toamnă. Miza este însă mult mai mare: democrat-liberalii testează şi forţează răbdarea PSD, în speranţa că partenerii de guvernare vor claca şi, fie vor renunţa la actul guvernării înainte de alegerile prezidenţiale, fie vor scoate cu scandal PSD de la guvernare, două alternative de scenarii pe care strategii celor două partide le găsesc atractive şi cu potenţial electoral semnificativ.

Educaţia, capital politic

În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PDL Ioan Oltean a criticat politizarea învăţământului care se face în mandatul ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Oltean a spus că acest fenomen s-a extins şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, unde conducerea inspectoratului încurajează şi susţine asemenea manifestări.

„PSD vizează politizarea învăţământului, o politizare făcută cu paşi repezi, cu şantaj şi ameninţări. La nivelul judeţului, această luptă se aplică şi mai aprig. Avem la Inspectoratul Şcolar Judeţean, un inspector care spune că este neutru, dar face politica PSD şi avem un secretar de stat, Adriana Pană. Care încurajează şi susţine asemenea manifestări (…) Tot la Inspectoratul Şcolar Judeţean, avem doi adjuncţi, Gheorghe Pop şi Mărioara Szekely, doi KGB-işti, care îi ameninţă pe directorii din judeţ în toate felurile, să-şi depună demisiile. Mulţi rezistă pe baricade, dar în comunele unde sunt primari PSD, nu se întâmplă acest lucru. Stela Todea este o mare dezamăgire pentru mine. A devenit un activist de partid, cu sau fără voia Domniei Sale”, a spus deputatul PD-L Ioan Oltean.

Liderul judeţean PD-L a dat ca exemplu, şcoli din judeţ, unde directorii de şcoli au fost demişi, potrivit acestuia, pe criterii politice. Oltean a enumerat şcolile generale din Căianu Mic, Beclean, Lechinţa, unde „s-au făcut presiuni politice pentru ca directorii de şcoli să-şi depună demisiile”.

„În acest sens, cer demisia doamnei ministru Ecaterina Andronescu care este preocupată de a politiza din nou acest domeniu. Voi face o adresare directă premierului Emil Boc pentru a o revoca din funcţie, deoarece Andronescu se comportă necorespunzător. Vrem un ministru echidistant politic, un om neangajat politic”, a subliniat Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5