Colţul filatelistului

Primul jubileu al filateliei bistriţene

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la prima atestare documentară a unei asociaţii a filateliştilor bistriţeni. Revista FILATELIA nr. 3 (45) din iulie /1960, la rubrica „Viaţa filatelică din ţară”, este oficiosul care face prima atestare documentară despre înfiinţarea asociaţiei filateliştilor bistriţeni. „Şi la Bistriţa, filateliştii au hotărât să-şi strângă rândurile şi să înfiinţeze un cerc filatelic orăşenesc. (…).

Aşteptăm cu interes veşti despre activitatea tânărului cerc din Bistriţa” (Apud. „Filatelia” nr. 3/1960, p.16).

Se pare că veştile, pe care cei din redacţia oficiosului F.F.R. le aşteptau despre filateliştii bistriţei s-au lăsat… aşteptate până în nr. 2 (56) al revistei „Filatelia”, martie-aprilie/1962. În acest număr, la rubrica „Ştiri din ţară” se arată că: „Cercul filatelic de la Bistriţa se află în fruntea tuturor cercurilor din regiunea Cluj (…).

În 1961, Cercul filatelic din Bistriţa a organizat 3 expoziţii filatelice locale” (Idem p.16).

Aşadar, în 2010, filatelia bistriţeană împlineşte primul ei jubileu!

Am aşteptat ca cei care s-au erijat în continuatorii acelor glorioase tradiţii să amintească ceva despre aniversare, cu ocazia chestiei numită „Filex Transsilvanica” (anul acesta s-a vrut a fi naţională cu sub 100 de panouri; naţională de criză!), dar nimeni nu a adus vorba despre aniversare. Poate o să o facă cineva la anul, în 2011, cu ocazia împlinirii unui jubileu de la organizarea şi desfăşurarea prime,or expoziţii filatelice bistriţene! Poate!

Mihai Lucian Valea,

fost membru al Societăţii Filatelice „Bistriţeana” Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5