Procesul Marcelei Făgărăşan a fost strămutat la Piatra Neamţ

Procesul asistentei maternale, Marcela Făgărăşan, acuzată de omor calificat, după ce copilul aflat în grija ei a murit, va fi judecat la Piatra Neamţ. „Cererea de strămutare a fost admisă, deoarece în acest caz al lui Lucian Rostaş sunt, de fapt, mai multe dosare. În unul dintre ele, este cercetat Iosif Redl, secretarul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, care are şi calitatea de preşedinte al Comisiei de Protecţie a Copilului. Dânsul este soţul doamnei judecător Elvira Redl, care lucrează la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, la Secţia Civilă", a afirmat pentru MEDIAFAX, avocatul mamei naturale a copilului, Ingrid Alexandrescu.

Potrivit sursei citate de MEDIAFAX, un alt motiv invocat în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost acela că au dispărut din dosar unele acte pe care avocatul le-a depus şi că nu i s-a aprobat cererea de obţinere a copiilor din dosar, „ceea ce nu s-a mai întâmplat nicăieri în ţară".

Strămutarea a fost decisă la Piatra Neamţ, deoarece acolo este un penitenciar pentru femei, unde pot fi mutate ambele femei aflate în stare de arest, atât asistenta maternală Marcela Făgărăşan, cât şi Sunita Rostaş, mama naturală a copilului, arestată pentru furt. Marcela Făgărăşan a fost arestată în 22 august 2008, fiind acuzată atunci de omor deosebit de grav, după ce băieţelul în vârstă de patru ani pe care îl avea în îngrijire a murit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5