Procesului Marcelei Făgărăşan, suspendat

Procesul asistentei maternale Marcela Făgărăşan, acuzată de uciderea din culpă a minorului Lucian Rostaş, a fost amânat din nou, deoarece avocata mamei minorului, Sumita Rostaş , a cerut strămutarea procesului în alt judeţ, cerere discută în acest moment la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia se va pronunţa pe data de 4 februarie. Astfel, judecătorul Alexandru Petrişor a dispus suspendarea procesului până la emiterea deciziei Curţii, iar reluarea cauzei pe rol se va face în 25 februarie.

De la proces a lipsit şi de această dată, Ingrid Alexandrescu, avocata Sumitei Rostaş, pe motiv că nu a putut ajunge la Bistriţa, deoarece a susţinut în cursul zilei de miercuri, cauza strămutării la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Între timp, asistenta maternală Marcela Făgărăşan şi-a angajat avocat, pe Grigore Chiorean, încetând astfel apărarea din oficiu.

Tot ieri, a fost adusă în discuţie şi punerea în libertate a Marcelei Făgărăşan. Avocatul Grigore Chiorean şi-a motivat cererea, astfel: „În măsura reţinerii în stare de rest se are în vedere pericolul concret şi acest pericol concret până nu se pronunţă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este dat de această faptă, este dat de împrejurările, de conduita persoanei. Ori din toate acestea puteţi aprecia că nu reprezintă un pericol social, şi apreciem că în consecinţă şi judecata în stare de libertate este posibilă”, a declarat avocatul Marcelei Făgărăşan.

În absenţa avocatei Ingrid Alexandrescu, mama minorului ucis, Sumita Rostaş, a fost întrebată de judecătorul Petrişor dacă este de acord cu judecarea în libertate a asistentei maternale. „Nu sunt de acord să fie judecată în stare de libertate. Las la aprecierea instanţei”, a răspuns femeia.

Marcela Rostaş este asistenta maternală care a îngrozit o ţară întreagă. În 20 august 2008, femeia l-a ucis prin vătămare corporală gravă pe Lucian Rostaş, de patru ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5