Mărturii contradictorii în cazul asistentei maternale Marcela Făgărăşan

La al cincilea termen de judecată în cazul asistentei maternale, Marcela Făgărăşan, cea care a maltratat un copil de patru ani, aflat în supravegherea sa, au fost audiaţi băiatul acesteia, fostul soţ, precum şi două asistente din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Bistriţa-Năsăud. Procesul se desfăşoară în acest moment la Piatra-Neamţ.

Conform relatărilor din presa nemţeană, primul audiat, sub jurământ, a fost Andrei Făgărăşan, de 17 ani. Spre surprinderea completului de judecată, minorul nu şi-a susţinut declaraţia dată pe durata urmăririi penale. Concret, dacă poliţiştilor le-a declarat că mama sa era violentă, consuma alcool şi îl lovea în repetate rânduri pe Lucian Rostaş - copilul de 4 ani dat de Direcţia de Protecţie a Copilului în grija acesteia, în faţa judecătorilor minorul a susţinut că mama sa a avut mereu un comportament exemplar. Mai mult, a spus că declaraţiile date poliţiştilor din Bistriţa, care au anchetat acest caz, au fost date sub ameninţare.

,,Am fost forţat de poliţişti să declar despre mama asemenea lucruri, dar nimic nu-i adevărat. Am locuit cu mama în perioada cât a stat şi Lucian Rostaş. Mama nu l-a lovit niciodată şi se comporta bine cu el aşa cum se comporta şi cu noi. Nu consuma alcool şi avea grijă şi de noi şi de Lucian", a declarat Andrei Făgărăşan. Cât despre leziunile craniene şi cele de pe corp, ,,le avea deoarece cădea din picioare, iar mama îl dădea cu o cremă de la medic să-i treacă".

Întrebat când a stat de vorbă ultima dată cu mama lui, minorul a răspuns că în urmă cu două sau trei săptămâni au avut o convorbire telefonică. De aici şi suspiciunea avocatei Ingrid Alexandrescu, care a intervenit spunând că este o mărturie mincinoasă din partea martorului.

În faţa judecătorilor s-a prezentat şi fostul soţ al asistentei maternale - Viorel Făgărăşan, care a declarat despre comportamentul Marcelei Făgărăşan: ,,Bea foarte mult. Consuma vin şi bere. Era violentă, motiv pentru care ne-am despărţit. A sărit şi cu cuţitul la mine. Înclin să cred că este vinovată de cele întâmplate, pentru că şi pe copii îi bătea. Mai mult, nu s-a ocupat nici de copiii noştri, având în vedere că fata are probleme psihice iar băiatul nu mai frecventează şcoala".

Avocata Ingrid Alexandrescu, care reprezentă mama copilului decedat, a cerut în finalul şedinţei testul poligraf pentru asistenta maternală Marcela Făgărăşanu.

,,Inculpata Marcela Făgărăşan nu recunoaşte nimic din ceea ce s-a întâmplat, motiv pentru care cer testul poligraf. Dacă nu va accepta, refuzul ei va spune ceva", a precizat avocata Alexandrescu. Pe de altă parte, Ingrid Alexandrescu a spsu că nu este de acord cu expertiza medico-legală cerută de avocatul ucigaşei - Valentin Trifescu.

„Nu poate fi efectuată o expertiză medico-legală în speranţa găsirii unui diagnostic presupus, iar în speţa de faţă această expertiză nu poate fi efectuată în niciun caz pe baza planşelor foto existente la dosar. Pentru aceste motive solicit instanţei să dea dovadă de rol activ în aflarea adevărului şi să solicite Serviciului de Medicină Legală Iaşi să răspundă cu prioritate la următoarea întrebare: este posibilă efectuarea unei asemenea expertize doar pe baza actelor din dosar şi a presupunerilor făcute de inculpată prin apărător?", a declarat avocatul Ingrid Alexandrescu.

Fapta de care este învinuită Marcela Făgărăşan s-a întâmplat în urmă cu an, când Lucian Rostaş în vârstă de 2 ani era în grija asistentei maternale. Procurorii susţin că minorul a fost maltratat, lovit cu capul de pereţi, forţat să mănânce şi bătut. Dacă va fi găsită vinovată, Marcela Făgărăşan (acuzată de omor deosebit de grav) riscă o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5