Martor surpriză în cazul asistentei maternale Marcela Făgărăşanu

Dosarul având ca obiect cazul copilului care a murit după ce a fost maltratat de asistenta maternală Marcela Făgărăşanu a ajuns la al treilea termen. Marcela Făgărăşanu şi Sunita Rostaş - mama copilului au fost aduse în faţa completului de judecată de la Tribunalul Neamţ direct din Penitenciarul Bacău, unde sunt arestate pentru infracţiunile de omor calificat, respectiv furt.

Potrivit presei din judeţul Neamţ, la acest termen a fost adus în faţa completului de judecată un minor de 9 ani - I. C. - care a fost preluat de Marcela Făgărăşanu de la Direcţia de Protecţie a Copilului Bistriţa Năsăud de la vârsta de 7 luni, până la vârsta de 8 ani, adică până anul trecut. Copilul a povestit atât despre tratamentul de care a avut parte el personal, cât şi despre relele tratamente pe care le-a suportat Lucian Rostaş - copilul în vârstă de 4 ani, care a murit din cauza Marcelei Făgărăşanu.

„Fiind crescut de aceeaşi asistentă, am văzut ce i s-a întâmplat sub ochii mei lui Lucian Rostaş, în locuinţa asistentei. În primele două săptămâni de la aducerea lui din centru era un băieţel vesel, se juca cu mine şi nu erau probleme. După această perioadă, a început calvarul pentru el. În cea mai mare parte a timpului, Lucian a fost ţinut în baie, nu în locuinţă. Dacă cumva plângea pentru că stătea singur acolo, imediat era bătut pentru a nu mai ţipa. De cele mai multe ori îşi făcea necesităţile din cauza bătăilor. Lucian se văita noaptea de durere, iar asistenta Făgărăşanu îl bătea dacă scotea o vorbă, se ridica din pat şi îi strângea gura cu pumnul ca să nu mai plângă. Am văzut cu ochii mei când l-a ars cu ţigara. Doamna asistentă consuma 2 litri de bere pe seară şi tot timpul era nervoasă. Ca să scap de gura ei, şi de frică, plecam la joacă mai toată ziua şi mă întorceam seara pe la ora 10 şi nu mă certa deloc că intru în casă târziu", a spus I. C. în faţa judecătorilor, asistat fiind de avocata Ingrid Alexandrescu, cea care o reprezintă pe mama copilului ucis.

Lucian Rostas, de 4 ani, a murit pe 21 august 2008 în urma unei asfixii mecanice după ce a fost hrănit forţat de asistenta maternală Marcela Făgărăşanu. În urma necropsiei, medicii legişti au găsit pe corpul copilului numeroase urme de maltratare şi arsuri de ţigară.

C.B.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5