Produsele pascale şi mieii vor fi controlaţi la „sânge”!

Dorinţa de a avea o masă cât mai bogată de Paşte îi determină, de multe ori, pe cumpărători să uite regulile de bază pe care ar trebui să le respecte la achiziţionarea oricărui produs alimentar. Vânzările cresc semnificativ în această perioadă, fapt pentru care controalele autorităţilor, deşi se înteţesc, nu reuşesc să verifice fiecare produs prezent pe piaţă, cu intenţia de a proteja cumpărătorii. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în colaborare cu Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au făcut publice în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural un set de reguli pentru evitarea cumpărării alimentelor alterate.

Potrivit lui Ioan Bogolin, director executiv Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, carnea de miel trebuie să fie marcată cu o ştampilă rotunda pe care se regăsesc numele ţării, codul judeţului, numărul de identificare al medicului veterinar. Mieii, gata sacrificaţi, vânduţi în pieţe, nu vor mai avea cercelul in ureche, acesta fiind păstrat ca dovada la punctul de sacrificare. Mai departe, mielul va fi însoţit de un certificat de sănătate eliberat de medicul veterinar, pe baza căruia poate fi vândut.

Lorica Şut, inspector şef adjunct OJPC B-N a afirmat că mieii trebuie cumpăraţi numai din spaţii special amenajate - pieţe, hale de carne, târguri - unde sunt acceptaţi comercianţi cu documente ce atestă provenienţa animalului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5