Încep controalele dinaintea sărbătorilor pascale

Produsele pascale şi mieii vor fi controlaţi la „sânge”!

Dorinţa de a avea o masă cât mai bogată de Paşte îi determină, de multe ori, pe cumpărători să uite regulile de bază pe care ar trebui să le respecte la achiziţionarea oricărui produs alimentar.

Vânzările cresc semnificativ în această perioadă, fapt pentru care controalele autorităţilor, deşi se înteţesc, nu reuşesc să verifice fiecare produs prezent pe piaţă, cu intenţia de a proteja cumpărătorii. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) B-N, în colaborare cu Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), au făcut publice în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural un set de reguli pentru evitarea cumpărării alimentelor alterate.

Potrivit lui Ioan Bogolin, director coordonator Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, carnea de miel trebuie să fie marcată cu o ştampilă rotunda pe care se regăsesc numele ţării, codul judeţului, numărul de identificare al medicului veterinar. Mielul va fi însoţit de un certificat de sănătate eliberat de medicul veterinar, pe baza căruia poate fi vândut.

Mâine, inspectorii DSVSA vor ieşi în teren pentru a verifica pieţele agroalimentare din judeţ şi alte unităţi care pot fi autorizate temporar. În acest sens, au fost autorizate trei abatoare pentru sacrificarea mieilor.

Lorica Şut, director coordonator adjunct CJPC B-N a afirmat că, mieii trebuie cumpăraţi numai din spaţii special amenajate - pieţe, hale de carne, târguri - unde sunt acceptaţi comercianţi cu documente ce atestă provenienţa animalului.

Lorica Şut a mai precizat că acţiunile de control vizează de asemenea şi produsele specifice sărbătorilor pascale, precum cozonacul, dulciurile, vinul, ouăle şi vopseaua de ouă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5