Prof. Vasile Găurean: Ucraina, Ucraina...Devalorizarea ființei umane sau drumul spre crime

            ,,Tot așa mi-ai spus, Vasile, că Ziditorul Universului ne-a înzestrat cu o conștiință, care este Judecătoorul cel fără greș, care ne arată ce este bine și ce este rău. Și că...cel mai înfricoșător lucru  e să te condamne propria ta conștiință. Atunci cum  sunt posibile crimele din Ucraina, știute și destule neștiute încă, de care se îngrozește acum lumea?”

            Mărturisesc că este o întrebare perfect legitimă, pe care și-o pun mulți, nu doar interlocutorul meu. Deseori vezi dezolarea  unor oameni cu un nivel intelectual ridicat: ,,nu mai pot înțelege, cum  e posibil așa ceva?”/,,Nu suntem oare toți din aceeași mamă, Eva? Cum e posibil să ne facema așa lucruri abominabile unii altora?”

            Este narciotizată Conștiința omului? Cum se produce această narcotizare?

            Nu voi da eu răspuns axiomatic la aceste interogații copleșitoare, ci vă voi invita, iubite cititoare și cititori, să vedem cum s-au petrecut și se petrec lucrurile în istoria umanității, pornind de la cele mai răsunătoare exemple - recte ale celui de al doilea Război mondial, spre a ajunge la ceea ce se întâmplă chiar sub ochii noștri și lângă noi.

            Ideologia nazo-facistă, a purității raselor, și-a găsit cu cale să denumească drept inamici  pe evrei, dar și pe țigani, comuniști, cerșetori, handicapați, popoarele neariene (inclusiv slavii), pe care voiau pur și simplu să le elimine de pe scena istoriei în mod brutal.

            Faza I :

            A inclus nominalizarea acestor categorii ce trebuiau suprimate în ceea ce numeau ,,soluția finală”. S-a creat o atmosferă a prigoanei prin presă, radio și provocări. Se produce o ,,devalorizare” a semenilor noștri, ca ființe inferioare, subumane sau ,,paraziți” sociali.

. Ei nu mai sunt semeni ai noștri, ci ,,evreu păduchios,  murdar” (deși evreii ne-au învățat igiena și singurii care aveau băi publice etc.) Omul era incriminat pe nedrept, etichetat. Nu mai este socotit om.  Vor pentru început să-i exileze pe toți evreii și nearienii germani într-un Madagascar. Cum insula africană era departe, Himler, Eichman și comandamentul superior german au pus la punct

            Faza a II a

            O adevărată industrie a crimei în lagărele de concentrare: Auscwitz, Maidanek, Dachau Sobibor și toată ,,salba” de orori infernale pe care bine o cunoaștem.

            Nu pot în spațiul de față  și poate nici nu e necesar să fiu exhaustiv, fiind lucruri care, în general se cunosc.

                                     x

            Aceeași ,,devalorizare” criminală a poporului ucrainean  a făcut-o Vladimir Putin recent. Cazul este și mai strigător la cer, știind că ucraineienii și rușii au aceeași credință ortodoxă, limbile lor fiind extrem de asemănătoare, cu o istorie cu multe lucruri frumoase (și unele detestabile, e drept).

            Adică ieși în văzul lumii și declari că cele două popoare sunt o frăție și tot tacâmul de minciuni ca să-l poți ucide pe Abel ca pe miel, fără să opună rezistență. Luați flori și ne întâmpinați cu urale, că venim la voi, ca rude bune! Iar câmd ți se spune  să stai acasă, să nu mai bați drumul, ca să nu  se întâmple vreo nenorocire între cele două neamuri slave, adică vreun război,  subito, nu mai sunt frați aceia, ci sunt naziști occidentalizați, țara trebuie ,,curățată, reeducată”. Fratele slav trebuie ucis, așa cum i-a  răspuns scrâșnind din dinți Vladimirul Putin lui Roman Abramovici când a venit aducând un bilețel de la Zelenski: ,,Spune-le că o să-i nimicim!” Ucraina trebuia nimicită ca ansamblu de indivizi și ca stat. Așadar, orice crimă apare posibilă. Dacă armata ,,fratelui” nu se dă bătută, trebuie uciși la grămadă civilii, refugiații, cei fără apărare, rase orașele de pe fața pământului, cum au mai procedat în Siria la Alep, în Cecenia cu capitala Groznâi... Ei nu mai au statutul de oameni, de semeni ai aceluiași Dumnezeu întru credință. Așa apar crimele de la Buceac, Borodianța, Cernihiv și de pretutindeni în Ucraina.

            Din păcate, același lucru se petrece și în viața individuală, când ura ne face să coborâm de pe piedestalul său nobil pe cel ce ne-a greșit: vecin, soț, soție, fost prieten, nu-l mai socotim demn de iubirea noastră întru Hristos.

            De aici încolo, după o astfel de ,,pregătire de artilerie” demonică, tot răul e posibil. Diavolul împinge cu coarnele indivizii și popoarele la crime. Dacă nu devalorizezi omul sau poporul în cauză, Conștiința nu te lasă să-i faci rău. Narcotizarea conștiinței  prin această devalorizare permite toate ororile. Proletarul comunist are astfel voie să  închidă la Sighet și Canal pe intelectualii ,,burgheji”, pe ,,chiaburii nesătui” care au de toate, , căci Țăranul sărac (și leneș) stă să moară de foame.

            Da, apoi vine și o vreme când Conștiința proprie (vocea lui Dumnezeu) se ridică și te acuză necruțător: ,,Ai fost fără milă, Ricard al III-lea!”-clamează nobilii uciși. ,,Distrugătorule fără omenie, nu ți-a fost milă să ne ucizi fără vină?” Glasul copiilor uciși, al femeilor și bărbaților nevinovați se ridicî din bezna uitării.

            Autorii de fărădelegi se zbuciumă și nu pot nici muri până nu-și mărturisesc povara teribilă a păcatelor, dorind cu disperare să poată găsi la cineva iertare, fiindcă simt suflarea de gheață a Infernului. Înfricoșător!

            Iadul ccelor ce s-au făcut uneletele satanice începe încă pe pământ, iar apoi în veșnicie, căci este o dreptate și ,,Lume fără dreptate nu se poate, coane Grigoriță” -mărturisește un țăran pe ultimele rânduri ale cutremurătorului roman ,,Răscoala”, de Liviu Rebreanu..

                                                                                    Prof. Vasile Găurean

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5