Salonul de minerale, fosile şi geme, la Muzeul Bistriţa, cu exponate din India, Rusia, Brazilia, Ucraina, Armenia

O atractivă şi interesantă activitate, organizată de Complexul Muzeal BN – Secţia de Ştiinţele Naturii, având ca parteneri Asociaţia Naţională a Cercetătorilor Ştiinţifici din Muzee şi SC ICPE Bistriţa SA, se desfăşoară sub sigla „Salonul de minerale, fosile şi geme”, la Muzeul Bistriţa, în perioada 5-7 iunie a.c., între orele 10-20, unde participă un număr mare de expozanţi din domeniu, cu exponate de valoare, adunate în colecţii originale.
Omul de suflet, care se implică în realizarea acestui eveniment este cercetător ştiinţific III, dr. ing. Marius Horga, de la Muzeul Bistriţa, care a reuşit la această acţiune culturală de tradiţie să mobilizeze participanţi din toată ţara, care expun spectaculoase şi deosebite „flori de mină”, minerale brute din România, din zona minieră Baia –Mare (loc. Herja, Baia Sprie, Ilba, Săsar, Cavnic) şi din ţările India, Rusia, Brazilia, Ucraina, Armenia, cât şi fosile aparţinătoare diverselor ere geologice.
Bistriţenii sunt invitaţi să vadă şi să-şi procure obiecte de decor din aşa numitul „onix de Pakistan”, tablouri pe sticlă cu chihlimbar din Ucraina, semne de carte cu diferite geme, geodele din ametist şi citrin din Brazilia, fragmente de meteoriţi şi tectite, o minunată colecţie de minerale pentru copii intitulată „Comorile Ardealului”.
Expun la salon colecţionari şi comercianţi roci, fosile, geme, minerale din Baia Mare, Bistriţa, Satu Mare, Sângeorz Băi, Cluj-Napoca, Timişoara, cât şi cei din Ucraina şi Republica Moldova.
Pietrele preţioase cumpărate şi purtate ca amulete şi brăţări, încă din antichitate, erau considerate purtătoare de magie, vindecări miraculoase şi aducătoare de noroc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5