Profesioniştii din judeţ ne oferă dedicaţii tv cu manele?

Sunt iubitor al tradiţiilor noastre şi apreciez pe toţi cei care sunt slujitori ai folclorului, ci nu se slujesc de acesta, după cum spunea de multe ori îndrăgitul nostru interpret Alexandru Pugna.
Este o modă şi la noi în judeţ ca interpreţii să prezinte emisiuni. Nu mai contează dacă o fac bine sau prost, important e că ştiu să...zâmbească. Se pare că, pentru unii, modelele nu sunt de prea mare folos.
În urmă cu 14 ani primul care realiza o emisiune de folclor a fost Alexandru Pugna. Din dragoste pentru tradiţii şi neabătându-se de la cărarea autenticului, Alexandru Pugna a reuşit să facă din emisiunea "La izvor de cânt şi dor" un brand pentru Bistriţa, câştigând şi numeroase premii la nivel naţional. La fel de apreciate au fost şi emisiunile realizate de Valeria Peter Predescu cu rapsozii satelor, fie pe AS Tv sau Focus Tv. Şi Matilda Pascal Cojocăriţa prezintă emisiuni de mare calitate la nivel naţional, amintind aici doar reluarea cunoscutei "Floarea din grădină".
Anuţa Motofelea, Cristina Retegan, Mirela Petruş, Nicu Cioancă au laut-o şi ei pe drumul prezentării de emisiuni, unii mai bine, alţii mai puţin bine. Nu am nici o problemă cu acest lucru. Mereu am auzit că soliştii de la Dor Românesc sunt prost plătiţi. Dacă nu le place acest statut de profesionist pot să renunţe la ansamblu nu e mare tragedie nici pentru noi, nici pentru unii din ei. Problema pentru mine este alta, când profesioniştii noştri apar pe ecran şi dau telespectatorilor dedicaţiii cu videoclipuri cu muzică de proastă calitate, ba mai grav cu interpreţi de manele. Atunci eu unul i-aş lua statutul de solist profesionist al judeţului nostru, care încearcă să rămână nepoluat din acest punct de vedere, şi vin profesioniştii şi ne dau manele. Aici este rolul conducerii CJC şi al Consiliului Judeţean. Ştiu că vă sunt prieteni aceşti interpreţi, îi iubim şi noi, însă nu îi lăsaţi să sară...peste tradiţiile noastre. Dacă ei, profesioniştii, nu le apără, atunci cine să o facă? Eu în locul lor nici nu acceptam să prezint asemenea videoclipuri. Domnul Pugna, aveţi grijă de aceşti colegi şi de folclorul nostru, pentru că este păcat de frumuseţile nostre pentru care dumneavoastră luptaţi alături de alţi specialişti din judeţ.

Toate bune
Andrei Raus

Comentarii

11/03/13 09:28
gica

profesionistii nostri de mult au lut-o razna,nu numai ca promoveaza manelisti,dar ei insisi canta manele si cantece populare care n-au nimic in comun cu melosul nostru,cu influente din alte zone sau chiar din alte genuri muzicale char jazz si mai au si pretentia ca e folclor din B-N si mai au si aere si ifose de,,profesionisti".CJCBN trebuie sa promoveze cultura traditionala nu sa plateasca manelisti si pe interpretii care canta folclor adevarat ,din judetul nostru,pe taranii de la sate,sa-i ignore si sa-i apese mereu ca sa incapa manelistii si cei din alte judete,oameni de peste tot si de nicaeri care nu mai stiu nici ei ce reprezinta,imbracati ca bistritenii si canta folclor din alte zone si acela poluat.Daca este CJCBN,atunci sa promoveze cultura judetului B-N.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5