Timp de o săptămână,

Profesioniştii teatrului românesc se află la Bistriţa

Mâine va suna primul gong al celei de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Profesionist “Liviu Rebreanu” iniţiat de directorul Centrului Cultural Municipal şi al Festivalului, dr. Dorel Cosma. Prima trupă care intră în festival, de la ora 13, este Teatrul de păpuşi “Nichipercea” a Centrului Cultural Municipal, cu piesa “Pescarul şi peştişorul de aur” de Puskin, adaptare Teodora Popescu, regia Cornelia Apostol, urmând, de la 19,30, în sala de spectacole a Centrului Cultural, Teatrul Municipal din Turda cu piesa “Flecărelile femeilor” de Carlo Goldoni, regia Nicoleta Bolcă.

Manifestările continuă luni, de la ora 19,30, cu Teatrul Naţional din Tg. Mureş şi piesa “Şexpir – Opere complete”, regia Petre Bokor; marţi – Teatrul “I.D. Sîrbu” Petroşani, piesa “Paznicii de noapte” de Karras Stratis, regia Adrian Găzdaru; miercuri – Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” Iaşi, evoluează cu “Iov şi salubrizarea” de Călin Ciobotariu, regia Ovidiu Lazăr. Joi, 27 noiembrie, este ziua teatrului studenţesc, care debutează la ora 17, cu Teatrul “Gaudeamus” din Cluj şi piesa “Nunta” de A.P. Cehov, regia Sorin Misirianu, urmând de la 18,30 Teatrul “Arlechino” din Braşov cu “Propriuzis Alina Scorobete” de Cornel Udrea, în regia Elenei Manoliu, ultima reprezentaţie fiind de la ora 20 a Teatrului “Csabai” din Bekescsaba cu “Predales” de Garaczi Laszlo, regia Czitor Attila. Gala Teatrului Profesionist se va încheia cu Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacău şi piesa “Requiem” de Hanoch Levin, regia Alexander Hausvater, vineri, 28 noiembrie, ora 19,30.

Directorul Dorel Cosma ne spune că vom putea viziona reprezentaţii a teatrelor profesioniste din toate zonele ţării, repertoriul fiind adaptat şi el gustului publicului de la cel clasic la cel modern şi chiar post-modern. În fiecare zi suntem invitaţi şi la întâlnirea cu cartea în cadrul unor lansări de carte şi oferte ale editurilor Karuna, Charmides, George Coşbuc, Aletheia – Bistriţa, Nico, Hoppa, 1-2 – Târgu Mureş, Eikon, Paralela 45, Napoca Star – Cluj-Napoca, Solstiţiu – Satu Mare. Pentru o săptămână puteţi fi cu toţii părtaşi la evoluţia actorilor profesionişti pe scena celei mai importante instituţii de cultură din Bistriţa, în această perioadă Capitala teatrului românesc fiind oraşul nostru. Un abonament pe toată stagiunea este doar 15 lei, iar pe o zi – 6 lei. Împreună putem demonstra, încă o dată, că bistriţenii iubesc teatrul. Centrul Cultural, prin grija directorului Dorel Cosma, ne întinde o mână pentru a pătrunde în lumea teatrului profesionist.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5