Daniela Vlădescu – evoluţie de excepţie pe scena bistriţeană

În cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru Profesionist „Liviu Rebreanu” a urcat pe scena Centrului Cultural Municipal Bistriţa Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa. În deschiderea evenimentului, directorul Festivalului, prof. dr. Dorel Cosma, alături de scriitorul Cornel Udrea, i-au oferit directoarei teatrului, artista Daniela Vlădescu, însemnele festivalului. Aflat pentru prima dată sub patronajul Ministerului Culturii, în stagiune, Teatrul din Constanţa a prezentat piesa „Văduva veselă” de Franz Lemar. Dăruită operei, soprana Daniela Vlădescu a demonstrat cu succes faptul că poate contura un personaj precum Hanna Glavary, cu sensibilitate şi nobleţe. Cântecul expresiv, jocul scenic, partenerii de la Teatrul de operă au dăruit bistriţenilor o seară memorabilă, la finalul căreia Daniela Vlădescu a fost aplaudată minute în şir. Decorurile sugestive, personajele, dar şi atmosfera creată de public au făcut ambele tabere – artişti şi spectatori – să declare că a fost una dintre cele mai frumoase reprezentaţii din ultimul timp de la Bistriţa.

Festivalul s-a încheiat cu evoluţia Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău, cu piesa „Bigamul” de Ray Cooney, regia Cristian Ioan şi concertul extraordinar al formaţiei vocale „Distincto”. A fost o săptămână de teatru profesionist, în cadrul căreia Dorel Cosma, împreună cu colectivul Centrului Municipal şi artiştii veniţi din întreaga ţară au demonstrat că Bistriţa poate găzdui, cu succes, acte culturale, mai mult, publicul numeros prezent în sala de spectacole dovedind faptul că se aşteaptă cu mare interes înfiinţarea teatrului profesionist. A fost un prim pas pentru demersurile pe care prof. dr. Dorel Cosma le-a făcut pentru ca Bistriţa să fie într-adevăr o capitală a artei şi să avem, pe lângă artiştii profesionişti din folclor, muzică uşoară sau operă, şi un colectiv de actori al nostru care să ne încânte prin stagiunea lui.

Dorel Cosma a reuşit să ne ofere o săptămână extraordinară, Bistriţa devenind, pentru 7 zile, capitala teatrului profesionist.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5