Profesorii pensionari din Bistriţa-Năsăud îşi constituie propria asociaţie. Emil Mocian: Rămâi profesor pe viaţă!

Săptămâna viitoare, va fi depusă la Tribunalul Bistriţa-Năsăud documentaţia în vederea înfiinţării Asociaţiei Profesorilor Pensionari din Bistriţa-Năsăud, un demers iniţiat de fostul lider sindical Emil Mocian, şi susţinut de inspectorul şcolar general Cristian Nicula.
„Ţinând cont de zicala românească „Cine nu are bătrâni să-şi cumpere”, m-am gândit ca la finalul activităţii mele şi a celorlalţi colegi să nu punem o linie şi să spunem stop activităţii, ci dimpotrivă, să avem motive pentru speranţa de viaţă (...). Împreună cu domnul inspector şcolar general am venit cu ideea să constituim Asociaţia Profesorilor Pensionari din Bistriţa-Năsăud, asta pentru că, după pensionare, mulţi se duc cu gândul că nu mai sunt utili. În această asociaţie vom avea tot feluri de activităţi, excursii, asta pentru că cei care şi-au făcut meseria cu dedicaţie rămân profesori pe viaţă. Trebuie să facem activităţi prin care aceşti oameni să-şi vadă importanţa lor în societate”, a explicat Emil Mocian.
Altfel, Emil Mocian nu mai este preşedinte al Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ Bistriţa-Năsăud, funcţia acestuia fiind preluată, în urma alegerilor, de prof. Victor Ivan de la Liceul Teoretic „C.R. Vivu” Teaca.

Comentarii

24/03/23 22:14
Tutunaru

Cine nu are de lucru, își găsește ...

26/03/23 15:18
Tolstoi

Dacă nu ai altceva de făcut.Probabil nu sunteți stresați suficient.

26/03/23 18:58
Alt cetățean

Bineînțeles cu plata unei cotizații anuale de către fiecare membru din asociație. Ca la sindicat. Toți cotizează și numai unii beneficiază!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5