Emil Mocian: Partea educaţională lasă de dorit în prezent

Preşedintele UJSLI Bistriţa-Năsăud, Emil Mocian, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că sindicatele din învăţământ îşi doresc o reformă în sistem, pentru ca România să aibă un învăţământul competitiv la nivelul Uniunii Europene.
“Vrem să avem un învăţământ performant, un învăţământ competitiv cu cel din Occident. Avem copii foarte buni, dar pe noi nu ne interesază doar să avem copii care să se remarce în Europa, ne interesează rezultatele şi la nivel de masă. Mai nou, ne interesează numai partea instructivă. Or, partea educaţională lasă de dorit. Eu ţin minte cum se spunea pe vremuri, când făceai o boacănă: “Aşa te-a învăţat pe tine la şcoală?”. Şcoala avea o contribuţie majoră în educaţia pe care o dădea elevului şi viitorului cetăţean, pe lângă cei şapte ani de acasă”, a menţionat liderul sindical.
Acesta a punctat şi faptul că unele cadre didactice nu îşi mai dau sufletul pentru şcoală. “Acum ne interesează doar să ne luăm banul, predăm, nu predăm, dacă ne plătesc atâta, atâta muncim. Problema este că ne plătesc atâta, dar ne facem treaba, pentru că nu este un lucru mare”, a precizat Mocian.
În context, preşedintele UJSLI BN a menţionat că relaţia dintre sindicate şi Ministerul Educaţiei Naţionale a intrat pe un făgaş normal, în sensul dialogului instituţional.
“În ceea ce ne priveşte, am avut o întâlnire cu ministrul Educaţiei, comparativ cu fostul Guvern în care nu am avut absolut niciun dialog. Am avut trei cereri către ministrul Funeriu pentru audienţă, dar nu am primit nici măcar răspunsul negativ, darmite să fiu primit. Acum putem dialoga. Noi am avut experienţa anilor când erau la guvernare partide care spuneau ca noi şi făceau ca ei. Nu vrem doar să fie de acord cu noi, să fie bucuroşi, iar timpul trece”, a adăugat prof. Emil Mocian.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5