Programul Creative Star, lansat şi la Bistriţa în prezenţa lui Florin Jianu şi Costin Dumitru, şeful Blocului Naţional Sindical

Sala de şedinţe a Palatului Administrativ a fost astăzi gazda unei importante întâlniri dintre reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), ai Blocului Naţional Sindical şi bistriţenii interesaţi de proiectul „CretiveStart”. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă încurajarea antreprenorialului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi în industriile creative în zona urbană din Regiunea de Nord-Vest.

Proiectul este realizat de CNIPMMR (Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România) și BNS și este destinat viitorilor antreprenori din zona urbană din regiunea Nord-Vest.

La întâlnire au fost prezenţi atât Florin Jianu, președinte CNIPMMR dar şi preşedintele Blocului Naţional Sindical, Costin Dumitru. Din partea Instituţiei Prefectului au participat prefectul Ovidiu Frenţ dar şi subprefectul Ciprian Ceclan, de la apel nelipsind lideri sindicali dar şi mici antreprenori locali.

Gazdă a întâlnirii, prefectul Ovidiu Frenţ a lăudat asemenea gen de iniţiative dar şi activitatea fostului ministru Florin Jianu dar şi a unuia din cei mai vechi lideri sindicali naţionali, Dumitru Costin: “ Mă bucur să îi văd la Bistriţa pe cei doi, personalităţi care le cunosc de foarte multă vreme. O menţiune special am pentru Florin Jianu, cel cu care, în urmă cu 13 ani, am fondat Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România”, a spus Frenţ.

Dumitru Costin:  “Într-o lume a globalizării și digitalizării, industriile creative pot reprezenta o alternativă pentru o ocupare de calitate atât în prezent cât mai ales în viitor. Noile tehnologii, robotizarea, digitalizarea și, nu în ultimul rând, evoluția spectaculoasă a ingineriei genetice vor aduce cu siguranță în anii care vin o presiune uriașă asupra locurilor de muncă în industriile manufacturiere, industriile prelucrătoare și agricultură. Ce punem în loc? Care sunt domeniile ce vor oferi alternative de locuri de muncă? Raspunsul este unul singur: industriile creative”, a menționat Costin Dumitru, președinte BNS.

Florin Jianu:  “Lansăm astăzi la Bistriţa, o inițiativă comună CNIPMMR-BNS în sfera industriilor creative, proiectul Creative START, un proiect care va susține formarea antreprenorială a 600 de persoane, finanțarea a 75 de firme, mentorat pentru cei implicați în proiect. Un alt plus este reprezentat de hub-ul pe care îl vom deschide în proiect, astfel încât toți cei interesați de industriile creative să găsească un sprijin în demararea activității lor”, a declarat Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

Proiectul Creative START se adresează persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au vârsta de peste 18 ani; au domiciliul sau resedința în regiunea de dezvoltare Nord-Vest, respectiv în unul din județele: Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramurețș, Satu Mare, Sălaj, Bihor; intenționează să înființeze o afacere în domeniul industriilor creative în mediul urban al regiunii Nord-Vest şi nu se află în categoria tinerilor NEETs. În total vor beneficia de activitățile proiectului 600 de persoane, din care minimum 300 vor fi femei.

Creative START - derulare program

În cadrul proiectului se vor organiza cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale pentru 600 de persoane din regiunea Nord-Vest care doresc să își deschidă propria afacere. Cursurile se vor organiza gratuit în fiecare din cele 6 județe ale regiunii și vor avea o durată de 40 de ore.

Perioada de desfășurare a cursurilor este 1 martie 2018 – 3 octombrie 2018.

Planurile de afaceri vor fi evaluate de un juriu format din 6 experți, iar cele mai bune 75 dintre acestea vor primi o finanțare 100% nerambursabilă în valoare de 160.000 de lei (circa 34.300 de euro).

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5