Ministrul Bogdan Ivan: Am stins conflictul de muncă de la Poștă Română și oamenii s-au întors de astăzi la muncă

Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, informează că greva demarată la nivelul Companiei Naționale Poșta Română s-a încheiat în această dimineață, 3 aprilie 2024, în urma semnării noului Contract colectiv de muncă și înregistrării acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București.

"În urma a zeci de ore de negocieri, am stins conflictul de muncă de la Poștă Română și oamenii s-au întors de astăzi la muncă. Azi a fost înregistrat oficial Contractul Colectiv de muncă la ITM și astfel oamenii au garanția unei creșteri salariale concrete. Creșterea salarială va fi cuprinsă în medie între 350 și 400 de lei net, de la 1 iulie și 1 septembrie. Modul în care va fi acordată creșterea se va stabili de comun acord, între sindicat și managementul companiei.
Cel mai important lucru este ca pensiile vor fi distribuite la timp și că cei 21.500 de angajați ai Poștei Române au o predictibilitate în politica salarială.
Le mulțumesc liderilor sindicali pentru discuțiile constructive, dlui Dumitru Costin, Președintele BNS, dlui Ioan Oțelea, Președintele SLPR si întregii lor echipe. De asemenea, mulțumesc echipei de negociere de la Poșta Română, condusă de dl. Director Tapalagă Constantin", a transmis ministrul Bogdan Ivan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5