Programul de împădurire, prin PNRR, prezentat la Bistriţa. Ministrul Tanczos Barna: Este un program atractiv din punct de vedere financiar!

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a prezentat, la Bistriţa, campania naţională de împădurire prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Alături de oficialul guvernamental şi consilieri din minister, au fost prezenţi deputaţii Bogdan Ivan şi Daniel Suciu, prefectul Teofil Cioarbă, subprefecţii Ioan Zăgrean şi Decsei Atilla, vicepreşedintele CJ – Camelia Tabără, directorul Direcţiei Silvice Bistriţa – ing. Gheorghe Ivan, şefi de ocoale silvice, primari.

          Potrivit acestuia, măsura de investiţii din PNRR – Investiţii în noi suprafeţe ocupate de păduri, inclusiv în păduri urbane şi reîmpărduriri are un buget de 730 milioane euro şi vizează realizarea a 56.000 hectare de păduri noi şi suprafeţe cu vegetaţie forestieră.

          „Prezentăm programul de împăduriri finanţat din PNRR. În zona Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, suprafaţa împăduită este semnificativă, mult peste media din ţară, dar este loc de mai bine şi aici. Sunt terenuri care pot face obiectul împăduririlor sau reîmpăduririlor şi în această zonă. Programul şi-a propus reînfiinţarea a 57.000 de hectare de păduri noi. Am prezentat autorităţilor locale din Bistriţa-Năsăud acest program, am discutat şi despre detaliile programului, despre finanţare, de spre 15-16.000 euro care se plătesc pentru realizarea pădurii, plus 456 euro/hectar/an, compensdaţia pentru sechestraţia de carbon care se va aloca pe o perioadă de 20 de ani după înfiinţarea acestor suprafeţe împădurite. Este un program atractiv din punct de vedere financiar. Am discutat şi despre detaliile privind deţinerea terenurilor care pot face obiectul împăduririi, despre condiţiile care trebuie îndeplinite. Cred că acest program este suficient de flexibil ca să fie atractiv şi accesat de foarte mulţi,  persoane fizice, persoane juridice, ONG-uri, practic toată paleta de persoane fizice şi juridice care deţin terenuri agricole sau degradate şi care vor să facă împăduriri din fonduri europene, din PNRR”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Terenul pretabil pentru împădurire reprezintă suprafața de teren agricol din categoriile de folosință teren arabil, pajiști permanente și culturi permanente și care poate fi împădurită conform proiectului tehnic întocmit special în acest scop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5