Proiect major pentru infrastructura de apă uzată, la Galaţii Bistriţei. Primarul Vasile Găurean: Începem demersurile pentru a contracta un împrumut din Trezorerie

Autorităţile locale din Galaţii Bistriţei au în implementare un proiect finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 prin Măsura 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, în valoare de un milion de euro. Lucrările sunt în grafic, execuţia depăşind deja stadiul de 50%, însă în proiect nu au fost acceptate o serie de lucrări, care vor trebui acoperite de către autorităţile locale. În aceste condiţii, s-a luat în calcul accesarea unui credit.

„De săptămâna viitoare vom începe demersurile pentru contractarea unui împrumut de 1,4 milioane lei de la Trezoreria statului, pentru acest proiect de canalizare pe fonduri europene. Nu am vrut să renunţăm la acest milion de euro dat din fonduri europene, chiar dacă ştiam că nu sunt suficienţi banii pentru proiectul nostru, astfel că vom lua acest împrumut. Din acel milion de euro, peste 250 de mii de euro costă numai staţia de epurare. În plus, în proiect nu au fost eligibile racordurile pentru populaţie, ceea ce noi vrem să realizăm. De asemenea, trebuie achiziţionate staţii de pompare. O altă lucrare majoră care nu este eligibilă este asigurarea alimentării cu energie electrică a staţiei de epurare, care va fi amplasată pe drumul Tonciului. Practic trebuie să face o extindere de reţea electrică de peste 800 metri, plus transformator etc.", a argumentat primarul Vasile Găurean.

Potrivit acestuia, va fi realizată o reţea de canalizare de circa 15,7 kilometri, însă ar putea interveni probleme şi cu cei de la Drumurile Naţionale, asta pentru că nu s-a putut face canalizarea înainte de modernizarea DN 15A, pentru că nu existau fonduri.

De asemenea, pentru extinderea reţelei de canalizare în Tonciu, Herina, diferenţa de la Galaţii Bistriţei şi Dipşa, va fi derulat un alt proiect, din fonduri guvernamentale, prin Progrtamul Naţional de Dezvoltare Locală. Proiectul este acum în faza de achiziţie publică, adică în licitaţia contractului de execuţie..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]