Judeţul nostru, campion la numărul de proiecte aprobate prin Măsura 322-Sapard

Proiecte de peste 32 de milioane de euro

Una dintre măsurile cele mai solicitate de către administraţiile locale este Măsura 322, care vizează renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală. care vizează renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală. Adică, este vorba de lucrările de drumuri, apă, canal, infrastructura sociala în mediul rural.

Judeţul nostru are opt proiecte aprobate şi şase proiecte în faza de analiză prin Măsura 322. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PD-L Ioan Oltean.

„Judeţul Bistriţa-Năsăud este campion în ceea ce priveşte numărul de proiecte aprobate. Cu un total de 14 proiecte, judeţul nostru se situează printre primele trei judeţe din ţară. Valoarea celor opt proiecte este de peste 800 de miliarde de lei vechi, echivalentul a peste 20 de milioane de euro, iar cele şase proiecte au un cost de 500 miliarde de lei vechi, adică 12 milioane de euro”, a declarat în cadrul conferinţei de presă, Ioan Oltean.

Peste 32 de milioane de euro vor ajunge în comunele din judeţul nostru pentru proiecte derulate prin Măsura 322. Astfel, comunei Leşu Ilvei îi vor reveni 9, 8 milioane lei, comunei Romuli-9, 5 milioane lei, Silivaşu de Câmpie-9, 3 milioane lei, Asociaţiei „Lunca Ilvei”-236 milioane lei sau 6 milioane de euro pentru reabilitarea drumului Lunca Ilvei –Şanţ, Asociaţiei „Roşua” -21 milioane lei, comunei Telciu-9, 857 milioane lei şi comunei Rebra-9, 857 lei.

„Vă rog să observaţi că sunt comune cu primari PD-L, dar şi PSD. Sunt proiecte de interes local şi judeţean, sunt efortul întregii guvernări, în speţă al Partidului Democrat- Liberal”, a ţinut să precizeze Ioan Oltean.

Pentru Măsura 322, România are alocata de la UE suma de 1,5 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013. A fost stabilită ziua de 15 iunie ca data de începere a depunerii ultimei runde de proiecte pentru această măsură, pentru dezvoltarea satelor şi a mediului rural, pentru alocarea celor 777 milioane rămase. Potrivit informaţiilor apărute pe site-ul Guvernului, în total, anul acesta, pe acesta măsură, se vor semna contracte de finanţare în valoare de 1,1 miliarde euro, având in vedere şi proiectele care au fost evaluate în perioada martie-mai anul acesta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5