Primarul Rodnei mai are o şansă la bani prin Măsura 322

În perioada ce urmează, primăria comunei va depune un proiect pentru obţinerea de fonduri europene prin intermediul Planului Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Administraţia locală din comuna Rodna a deschis zilele acestea, licitaţia pentru valorificarea lucrărilor prin Măsura 322 din cadrul PNDR. Comisia de validare va anunţa câştigătorii în termen de 20 de zile, conform legii, asta în cazul în care nu vor fi depuse contestaţii.

Este vorba despre un proiect integrat în valoare de aproximativ 100 de miliarde de lei cu TVA inclus care va contribui serios la dezvoltarea comunităţii. Potrivit primarului comunei Rodna, Alexandru Năşcan, proiectul include realizarea sistemului de alimentare cu apă, a reţelei de canalizare, precum şi asfaltarea de drumuri şi trotuare. În cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), s-a organizat o nouă sesiune de depunere a proiectelor pentru Măsura 322 - Renovarea şi dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale.

Peste 15.000 de proiecte, în valoare de aproximativ 9 miliarde euro, au fost depuse în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 până la data de 24 august, potrivit datelor comunicate de Ministerul Agriculturii.

Măsura 322 are ca obiective îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază în spaţiul rural, îmbunătăţirea accesului la serviciile de bază pentru populaţia rurală, creşterea numărului de sate renovate, creşterea numărului de obiective de patrimoniu din spaţiul rural.

Fondurile totale alocate Măsurii 322 prin FEADR sunt de 1,54 miliarde de euro, din care 20% reprezintă contribuţia Guvernului României, iar 80%, contribuţia Uniunii Europene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5